Sport / Ostalo

VIDEO: Miholjska regata

VIDEO: Miholjska regata

Veslački klub Iktus organizirao je tradicionalnu Miholjsku regatu na kojoj su građani Osijeka mogli uživo pogledati nastupe mladih i nadarenih veslača, ali i pozdraviti nove prvake Hrvatske, članove osječkih narančastih.

Šesti put zaredom veslači Iktusa postali su prvaci Hrvatske, a njih je po lijepom vremenu došlo pozdraviti dosta gledatelja na promenadi pred veslačkim klubom.Natjecanje međunarodnog karakatera trajalo je cijelo prijepodne.
Održano je 26 finalnih utrka uglavnom mlađih dobnih kategorija, a među njima istakli su se naravno Osječani koji su uglavnom i reprezentativci u svojoj konkurenciji.Osim hrvatskih, bili su tu i klubovi iz Mađarske, Slovenije, Vojvodine i Srbije.
Nastupilo je 200 veslača i veslačica iz 11 klubova a najzanimljivije dvije bile su one posljednje u kojoj je osječki Iktus pobjedio u seniorskom četvercu bez kormilara, a u utrci juniroskog osmerca slavio je Maribor ispred dvije posade Iktusa.
Utrka studentskog osmerca nije održana, a u konkurenciji samaca natjecanje je prekinuto jer je Slovenac Vic Hedl završio u Dravi.
Podjeljene su medalje najuspješnijima, no rezultati nisu bili važni jer je cijela regata revijalnog karaktera.

VIDEO:
{youtube}u0C7NkxQKuw{/youtube}
TEKST: Dario Andraković - www.stv.hr

Izdvojeno

Reci što misliš!