Sport / Ostalo

Vaterpolski spkektakl u Vukovaru

Vaterpolski spkektakl u Vukovaru

Na novootvorenim bazenima u Vukovaru danas će se održati pravi vaterpolski spektakl. Hrvatska će vaterpolska reprezentacija odigrati utakmicu 5. kola Svjetske lige protiv Francuske i bit će to prva utakmica koju će jedna hrvatska reprezentacija odigrati u Vukovaru od postojanja Hrvatske države.

Ivica Tucak i vaterpolisti Hrvatske tako su pred utakmicom koja će za njih imati posebno značenje: "Odigrat ćemo utakmicu na jednom predivnom objektu i predivnom bazenu koji je Vukovar napokon dobio. Zaista osjećamo i sreću i ponos što ćemo biti dio te sportske priredbe", rekao je Tucak.

A u sportskom smislu, također iznimno važna utakmica. Hrvatska je trenutačno prvoplasirana ekipa svoje skupine, ima 3 pobjede i poraz kao i drugoplasirana Grčka, ali i bolji međusobni omjer zbog pobjede s većom razlikom u Hrvatskoj. Ukoliko naši vaterpolisti žele igrati na završnom turniru Svjetske lige, u preostala dva susreta nema pravo na pogrešku, ističe izbornik: "Prvo mjesto je jedino koje garantira odlazak na završni turnir Svjetske lige koji će se igrati u šestom mjesecu. Mi želimo na njemu sudjelovati i preostaje nam još dvije utakmice. Favoriti smo apsolutni i protiv Francuske i u zadnoj utakmici protiv Nizozemske, no moramo to i opravdati. Upravo smo iz tog razloga i došli u Vukovar u najjačem sastavu, tako da bi sve osim naše pobjede bilo prvorazredno iznenađenje", rekao je Tucak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Utakmica na novootvorenim bazenima u Vukovaru počinje u 18 sati, a svojim dolaskom podršku vaterpolskoj reprezentaciji najavili su dati i iz samog državnog vrha koji se očekuje na tribinama, gdje će s ostalim navijačima u već rasprodanoj utakmici bodriti hrvatske vaterpoliste.

Izvor: Radio Osijek

 


Izdvojeno

Reci što misliš!