Sport / Ostalo

Kadeti Slavonije ekipni prvaci Hrvatske u krosu, seniori drugi

Kadeti Slavonije ekipni prvaci Hrvatske u krosu, seniori drugi

Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu održano je 11. ožujka u Čakovcu. Atletski klub Slavonija-Žito imao je ekipu u 7 kategorija, a osvojio je 5 trofeja. Za ukupni poredak u svakoj kategoriji bodovala su se 3 najbrža klupska trkača.

Kadeti Roberto Vilagoš (5. mjesto), Luka Bede (7) i Mislav Škrtić (8) osvojili su titulu ekipnih prvaka Hrvatske u krosu.

Seniorska ekipa je nakon prošlogodišnjeg trećeg mjesta napredovala za jednu poziciju i ovog puta je bila druga u Hrvatskoj. Ekipu su činili Alen Čokić (4), Luka Batarilo Ćerdić (5) i Antonio Bjelović (7).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Trofej za ekipno treće mjesto podigle su kadetkinje Melani Bosić (9), Jana Pranjić (11) i Paola Rešetar (13), kao i mlađi kadeti Patrik Pavličić (5), Jarno Mlinaček (7) i Vedran Benja (19).

Ekipa mlađih juniora (Juraj Marinčić, Dino Švarcer, Danijel Špoljarinec) zauzela je 7. mjesto, a mlađih juniorki (Barbara Vrhovac, Iva Prugović, Matea Veber) 5. mjesto.

Mlađe kadetkinje Nera Tešankić, Petra Mauk i Lorena Faktor bile su ekipno četvrte te ostale na korak do postolja.

Kao četvrti trkači još su nastupili i senior Vedran Kovačić, mlađi junior Lovro Marđetko, mlađa juniorka Gabrijela Drenić, kadet Mihael Sušić, kadetkinja Lorena Bencarić i mlađa kadetkinja Rebecca Schrempf.

Osim 4 trofeja po kategorijama, kad se zbroje svi rezultati, AK Slavonija-Žito osvojio je i pokal za ukupno 3. mjesto u muškoj konkurenciji. Žene su bile ukupno osme, dok je klub sveukupno (M+Ž) zauzeo 5. mjesto u konkurenciji 25 klubova.


Izdvojeno

Reci što misliš!