Sport / Ostalo

Članice Karate kluba Osijek Žito seniorske viceprvakinje države u katama

Članice Karate kluba Osijek Žito seniorske viceprvakinje države u katama

Vanesa Vitendorf, Jana i Tia Ledenčan, članice Karate kluba Osijek Žito, ovogodišnje su seniorske viceprvakinje države u katama.



Ishod je to državnog prvenstva u katama što se održao 26. veljače 2017. u Kostreni (Rijeka). Na natjecanju je sudjelovalo pet kata timova, a ždrijeb je htio da Tia, Jana i Vanesa imaju meč u pretkolu sa članicama KK Bushido. Osječanke su vrlo lijepo odvježbale kate Empi i uvjerljivo (5:0) pobijedile djevojke iz Zagreba. Članice KK Osijek Žito u drugom su se kolu srele s vrlo dobrim timom iz Daruvara kojega su katom Goju shiho sho pobijedile istim rezultatom. U završnici se natjecanje Jana, Tia i Vanesa sreću sa članicama KK Sljeme. Uigrani i već poznati tim državnih reprezentativki bio je ipak nesavladiv pa su se članice KK Osijek Žito morale zadovoljiti srebrnom medalju. No, svojim nastupom Vanesa, Tia i Jana, koje su još kadetkinje, pokazuju kako njihovo vrijeme tek dolazi. Bude li marljivog rada i dosadašnje ozbiljnosti u pristupu vježbanju od ovih triju djevojaka mogu se očekivati vrhunski rezultati.

Na natjecanju je nastupilo još dvoje predstavnika Karate kluba Osijek Žito: Matea Cikoja i Hrvoje Vidović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U muškoj je konkurenciji bilo 18 natjecatelja pa je ovo bilo jedno od najjačih prvenstava države. S obzirom da natjecatelji u svakom kolu moraju izvoditi drugu katu, tako velik broj natjecatelja predstavlja veliki izazov za sve one koji se žele domoći medalje. U ovom su slučaju finalisti morali izvesti čak 5 kata. Kako je Hrvoje trenutno izvan vrhunske forme pa time i dobre uvježbanosti većeg broja kata, pogrešan ga je odabir kate za prvo kolo udaljio od mogućnosti osvajanja medalje. Katom Empi nije uspi proći prvi krug čime je i okončao svoj nastup na ovogodišnjem prvenstvu.

Seniorka KK Osijek Žito - Matea Cikoja najveća je tragičarka natjecanja. Matea je u prvom meču sa članicom KK Sljeme unatoč vrhunski odrađenom katom Unsu s besprijekornom preciznošću kimea, žestokim i brzim tehnikama i odlično odrađenim završnim skokom, izgubila 4:1. Tragičnost cijelog nastupa leži u činjenici da je njena protivnica katu odradila znatno slabije i uz čak tri gubitka ravnoteža, od čega je jedan bio s pomicanjem oba stopala od podloge. Je li moguće da suci nisu primijetili ni razliku u izvedbi kate ni tri gubitka ravnoteže ili je odluka počivala na činjenici što je njena protivnica članica kata tima koji je prvak države, ostaje tema nekih drugih rasprava. U svakom slučaju, riječ je o neugodnom događaju kojemu nije mjesto na bilo kojem natjecanju, a osobito ne na prvenstvu države.

No, Matea već sljedeći vikend ima novi izazov – nastup na Studentskom prvenstvu Hrvatske. Matea je inače prošlogodišnja studentska prvakinja pa će u nedjelju braniti svoju titulu.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!