Sport / Ostalo

Slovenia open uspješan za TK Osijek

Slovenia open uspješan za TK Osijek

25 i 26. veljače 2017. održan je Slovenia open, turnir WTF „G-1“ klase, u sportskoj dvorani „Tabor“ u Mariboru. Na turniru je bilo 873 natjecatelja iz preko 30 tak zemalja iz cijelog svijeta.

Kako je od 01.01.2017. došlo do promjene pravila u taekwondou bilo je zanimljivo pogledati kako su se borci pripremili na novine. A novine su : svaki udarac u tijelo dodjeljuje se 2 boda, za udarac u tijelo iz okreta 3 boda, za udarac u glavu 3 boda, a za udarac u glavu iz okreta 4 boda, svaka opomena donosi protivniku 1 bod, što donosi vrlo veliki broj bodova u jednom meču. Taekwondo klub Osijek nastupio je sa svojih 8 članova. U kategoriji kadeta nastupio je Filip Zahirović u kategoriji -41kg i gubi prvo kolo s razlikom 23:3 od Nijemca Emre Can Tape koji na kraju turnira zauzima drugo mjesto , njegov klupski kolega kadet Marko Šimon u kategoriji -45kg i u prvom kolu nažalost izgubio od slovenskog reprezentativca Lin Kovačiča 28:8 koji je na kraju također bio drugi. Ovim nastupom njih dvojica su pokazali da im treba još vremena za prilagodbu na nova pravila.

Kadetkinja Ena Jelošek do 51 kg odrađuje dobru prvu borbu i pobjeđuje predstavnicu San Marina Giuliju Tosi 7:2 i ide u borbu za medalju u kojoj je čeka prva nositeljica turnira u toj kategoriji i kasnija pobjednica turnira Helena Kicema od koje gubi meč.
U juniorskoj kategoriji nastupaju Hana Marković u kategoriji -55kg koja odrađuje borbu protiv srpske predstavnice Serdje Stević koja nakon tri runde završava u korist srpske predstavnice i koja na kraju turnira osvaja srebrnu medalju. Junior Denis Bakunić u kategoriji -63kg je u prvom kolu pobjeđuje predstavnika Austrije Rostama Rezaia s 12:10, a u drugom kolu žrijeb mu namjenjuje slovenskog reprezentativca Jure Tozona od kojeg gubi meč s 16:6. Njegov klupski kolega u istoj kategoriji junior Filip Jelošek ostvaruje isti rezultat. U prvom kolu pobijedio je Njemca Tolunay Senlia na zlatni bod nakon rezultata 4:4 u regularnom tijeku meča, u drugom kolu ga čeka treći nosilac kategorije Talijan Julian Holler s kojim odrađuje neizvjestan meč do samog kraja kada Talijan ipak pravi rezultatsku razliku i pobjeđuje s 16:9 koji također na kraju turnira biva drugi. Prvog dana turnira nastupa još i Matej Volarević koji je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom kolu bori se s mađarskim reprezentativcem Andras Hgyhazasem koji dobiva borbu protiv Mateja i na kraju osvaja brončanu medalju. Treba napomenuti da je ovo prvi G-1 turnir na kojem Matej nastupa.

Po prvi puta u seniorskoj konkurenciji nastupa mlada Laura Zahirović, u najbrojnijoj ženskoj kategoriji -62kg, koja u prvom kolu pobjeđuje poljsku reprezentativku Milenu Mazurek s 5:0. U toj borbi Laura dobiva nezgodan udarac u desnu šaku uslijed kojeg se događa lom četvrtog prsta, odrađuje tu borbu do kraja i odlučuje ići dalje. U drugom kolu žrijeb joj je namijenio drugu nositeljicu kategorije Njemicu Rabiu Gulec osvajačicu medalja sa Europskih i Svjetskih prvenstava i sudionicu zadnjih Olimpijskih igara, s kojom odrađuje izvrsne i ujednačene prve dvije runde, dok u trećoj radi tri sitne greške koje Rabija vješto koristi i odnosi pobjedu i plasman na treće mjesto na ovom turniru gdje predaje borbu zbog povrede.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!