Sport / Ostalo

Davis Cup razočarenje: Osječani (ponovo) nasamareni

Davis Cup razočarenje: Osječani (ponovo) nasamareni

"Davis Cup je najprestižnije takmičenje u muškom tenisu. U njemu se umjesto pojedinačnih igrača takmiče nacionalni timovi," stoji kao opis natjecanja na popularnoj Wikipediji. Očito, neki nisu shvatili značenje ove rečenice...

Osijek će ugostiti hrvatsku i španjolsku tenisku reprezentaciju krajem slijedećeg tjedna, a nažalost Osijek i Osječani još su jednom ispali sportski naivci. Nakon što je HNS u Osijek dovodio razno razne nogometno egzotične reprezentacije, a stadion bivao ispunjen i pričalo se o velebnoj atmosferi i danima nakon utakmice, očito je i Hrvatski teniski savez (HTS) odlučio kako će Osijek biti dovoljno dobar, po slobodnoj volji čitaj naivan, da dočeka B hrvatsku selekciju.

Otkazi umornog Marina Čilića, ozlijeđeno uvrijeđenog Čorića, već od ranije (opravdano) ispričanog Dodika i Davis Cup umirovljenog Ive Karlovića u prvi su plan stavili, za većinu, teniski egzotične Franka Škugora, Nikolu Mektića, Antu Pavića i Marina Draganju. Njihovi tek povremeni nastupi teško da će biti dovoljni za Španjolsku koja dolazi u najjačem sastavu predvođena Rafaelom Nadalom koji, usput budi rečeno, možda neće ni zaigrati jer u ovim trenucima priprema za polufinale Australian Opena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Grad Osijek u samu organizaciju Davis Cupa uložio je 300 tisuća kuna gradskog novca što je više nego za bilo koji sportski događaj u našem gradu u posljednjih nekoliko godina, a nakon Svjetskog ženskog rukometnog prvenstva, pa se postavlja i pitanje opravdanosti tih sredstava. Gradonačelnik sliježe ramenima i kaže kako nije imao sve informacije i da će ispoštovati dogovoreno i to treba apsolutno pozdraviti, ali takav stav i ovakva situacija gdje je Osijek (ne)svjesno prevaren mora ostaviti i prostora za buduće pregovore i pritisak prema HTS-u da Osijek u najskorije vrijeme dobije novo domaćinstvo i da se Hrvatska predstavi u najjačem izdanju i na taj se način oduži domaćinu.

Pomama za ulaznicama bila je jasno vidljiva prilikom same prodaje pa je tako sve "planulo" u nekoliko sati iako nije do kraja jasno koliko je to točno ulaznica uistinu bilo u prodaji, a koliko je pripalo sponzorima i ostalim zaslužnicima. Hoće li dvorana uistinu biti puna ili će brojni, a pogotovo oni koji ulaznicu nisu (skupo) platili, odustati od svog dolaska tek ćemo vidjeti. Sportski gledano, Škugor, Mektić, Pavić i Draganja nisu krivi za nastalu situaciju i oni zaslužuju apsolutnu podršku, ali... uvijek ostaje taj ALI i pitanje da li su Osječani baš tolike ovce za štriganje?!

SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!