Sport / Ostalo

Adamas na Prvenstvu Hrvatske 2016.

Adamas na Prvenstvu Hrvatske 2016.

U Zagrebu se 3. i 4. prosinca 2016. godine održalo Prvenstvo Hrvatske u powerliftingu i bench pressu pod pokroviteljstvom Hrvatske powerlifting organizacije. U nikad jačoj konkurenciji, među 115 natjecatelja članovi Powerlifting kluba Adamas ostvarili su odlične rezultate i, a klub se potvrdio se kao jedan od vodećih klubova u ovome sportu u Hrvatskoj.



U powerliftingu, u pojedinačnim kategorijama, Tea Stojšić, Morana Grganić i Bernard Malnar su osvojili zlatnu medalju, dok je Ana Maslov osvojila brončanu medalju. Željko Đitko osvojio je četvrto mjesto u svojoj kategoriji.

Tea je srušila tri državna rekorda: u bench pressu (52.5 kg), mrtvom dizanju (116 kg) i total ( 248.5 kg), Ana je srušila državni rekord u čučnju (100 kg), isto kao i Bernard (202. 5 kg).

U bench pressu Tea Stojšić osvojila je zlatnu medalju u svojoj juniorskoj kategoriji, a u ukupnom poretku žena svih dobnih uzrasta zauzela je treće mjesto.
U natjecanju u disciplini push&pull Tea Stojšić i Zoran Lovrić su osvojili zlatne medalje. Tea je ukupna pobjednica natjecanja u push&pullu, a Zoran je zauzeo treće mjesto u ukupnom poretku muškaraca.

U natjecanju u mrtvom dizanju Tea Stojšić osvojila je zlatnu medalju u svojoj kategoriji i drugo mjesto ukupnom poretku žena svih dobnih uzrasta.
U ekipnom poretku klubova tijekom 2016. godine PLK Adamas je zauzeo visoko četvrto mjesto u powerliftingu, peto u bench pressu, a treće u push&pullu i mrtvom dizanju. Sveukupno Adamasovci su na Prvenstvu Hrvatske osvojili 7 zlatnih medalja i jednu brončanu, 6 pehara (1 zlatni, 1 srebrni i 4 brončana) te su srušenih 5 državna rekorda.

Kad se sve zbroji vrlo je uspješna godina iza Powerlifting kluba Adamas: sa svih natjecanja se dolazilo sa izvrsnim plasmanima i srušenim državnim, europskim, pa čak i svjetskim rekordima u pojedinim federacijama. Puno se iskustva i znanja steklo i vjerujemo da će 2017. godina biti još uspješnija.

    


Izdvojeno

Reci što misliš!