Sport / Ostalo

Umjesto u Južnoj Koreji, Družijanić na oporavku

Umjesto u Južnoj Koreji, Družijanić na oporavku

Zimus je, nizom uspješnih nastupa, Marko Družijanić, perspektivni član Taekwondo kluba Osijek, skrenuo pozornost sportske javnosti na neslućene mogućnosti.

Štoviše, zadobio je povjerenje izbornika i našao se među reprezentativcima Hrvatske, koji su nastupili na respektabilnom turniru Germany Open. Nakon zabilježene dvije pobjede u Njemačkoj, uz tek jedan poraz, Družijanić i njegov trener Damir Zahirović s razlogom su počeli kovati optimistične planove. A onda...
- Marko je marljivo vježbao i svakim danom postajao razvidno sve bolji, prisjeća se Zahirović - nažalost, na prvenstvu Hrvatske doživio je težu ozljedu čašice koljena pa nije niti putovao na Belgian Open, gdje je trebao izboriti mjesto među putnicima za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji.
No, i da je putovao u Belgiju, nije jasno bi li Družijanić, zaista, ovih dana nastupao na korejskoj priredbi, zar ne?
- Nemam baš mjerodavno tumačenje odabira reprezentativaca za SP. Mislim da je preduvjet bio medalja s jednog od spomenuta dva velika europska turnira, a osim toga, u Koreji smo zastupljeni samo u četiri, od ukupno osam kategorija. Kod kuće su ostali još neki kandidati, ne samo Marko, kojeg, treba priznati, ipak nije samo ozljeda izbacila s popisa za Koreju.
Bilo kako bilo, Družijanić je izvan procesa redovnih treninga klupskih koleg(ic)a, trenutno je u fazi rehabilitacije pa vježba izdvojeno u teretani. Prisilni odmor, međutim, iskoristio je za odrađivanje studentskih obveza, što je, ipak, tom sjajnom sportašu i mladom čovjeku u životu najvažnije.
- Nadam se da će nam se Marko brzo priključiti i nastaviti tamo gdje je stao prije ozljede, prisnažit će Zahirović.
- U Savezu i dalje računaju na njegov potencijal, što su već dokazali posvetivši mu punu pozornost, i onu konkretnu, financijsku. Međutim, ne zanosimo se razmišljanjima o Olimpijskim igrama, ta je mogućnost, objektivno, svedena na minimum. Izgleda, ipak, još ima jer su kvalifikacijski turniri u srpnju ove i u siječnju 2012. godine. No, tada će Hrvatsku predstavljati po dvoje najboljih, muških i ženskih predstavnika, osvajača europskih i svjetskih medalja. Naši su planovi, stoga, već usmjereni prema sljedećoj kalendarskoj godini, kad će Marko imati puno izazova, primjerice nastupe na Univerzijadi ili Svjetskom studentskom prvenstvu, zaključio je Zahirović.

[span class=attention]Marko Družijanić rođen je 3. travnja 1988. godine u Osijeku. Pravi je Donjograđanin i redoviti student četvrte godine Ekonomskog fakulteta u Osijeku, gdje je uspješno završio trogodišnji preddiplomski studij te upisao diplomski.
Damir Zahirović
trener u Taekwondo klubu Osijek
U Savezu i dalje računaju na Markov potencijal. Međutim, ne zanosimo se Olimpijskim igrama[/span]

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dragutin Kerže / www.glas-slavonije.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!