Sport / Ostalo

Sara Matijević brončana na Europskom juniorskom prvenstvu

Sara Matijević brončana na Europskom juniorskom prvenstvu

Sara Matijević članica Judo kluba Osijek i juniorska ženska reprezentacija Hrvatske osvojila je ekipnu brončanu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu u Malagi, Španjolska koje se održalo od 16-18.09.2016.



U prvom kolu ekipa Hrvatske je pobijedila favoriziranu ekipu Gruzije sa 4-1, da bi u četvrtfinalu izgubile od Francuske 4-1. U repasažu su deklasirale Tursku sa 5-0, da bi za treće mjesto u pravoj drami nakon početnog vodstva Italije sa 1-0 i 2-1 preokrenule u svoju korist i 17 sekundi prije kraja borbe Brigita Matić prisiljava Talijanku na predaju i donosi Hrvatskoj veliko slavlje i bojedu od 3-2.Podjeda je još veća time da je Hrvatska nastupila sa 2 kadetkinje.
Ovo je inače prva velika medalja u ekipnoj juniorskoj konkurenciji koja nedostaje za Hrvatsku i prva Europska medalja u judu koja dolazi u grad Osijek.
Cure su do ovoga uspjeha došle maestralno, disale su jedna za drugu i davale u mečevima sve od sebe, kao i stručni stožer koji i odradio fenomelan posao u pripremi mečeva i u samom bodrenju svoje ekipe.

Ženska ekipa koja se borila nastupila je u sastavu: Sara Matijević, Tihea Topolovec, Iva Oberan, Lara Kliba, Karla Prodan,  Katarina Lucija Vuković, Lea Gobec i Brigita Matić.

Prvo mjesto je osvojila ekipa Njemačke, druga je bila Rusija, a treće Francuska i Hrvatska.

U pojedinačnom dijelu natjecanja Sara Matijević je do 48 kg izgubila u prvom kolu od bivše Europske prvakinje Belgijanke Baumans Marine nažalost na jednu kaznu. Od Hrvata najbolji rezultat ostvarila Brigita Matić 2.mjesto, Tihea Topolovec do 52 kg 3.mjesto i Iva Oberan -57 kg 7. mjesto. Saru i ostalu našu seniorsku reprezentaciju već od 23-25.09.2016. čekaju nastupi i nova uzbuđenja na Grand Prixu koji će se održati u Domu sportova. Natjecateljicu JK Osijek vodio trener Damir Matijević .


Izdvojeno

Reci što misliš!