Sport / Ostalo

Prva Osječanka među top 1000 na WTA listi

Prva Osječanka među top 1000 na WTA listi

Samo joj je 14 godina, a već je pokazala kvalitet za najjače teniske turnire i u seniorskoj konkurenciji. Nastupi na Bolu, pa na Hvaru u konkurenciji djevojaka puno starijih od nje, te ostvareni rezultati tome idu u prilog. Donna je na Hvaru pobjedila i nositeljice, igračice od 20 pa i 22 godine.
Zaustavljena je tek u finalu od bosanksohercegovačke predstavnice, Eme Burgić.
I to vrlo tijesno 7:5, 7:6, uz malo sreće pehar pobjednika mogao je pripasti i najmlađoj, Donni Vekić.

Donna je od ponedjeljka i službeno prva rangirana osječka tenisačica na WTA listi u povijesti. Danas je 988 igračica na svijetu iako ima tek 14 godina i njena profesionalna karijera zapravo tek počinje. Rezultate slične njoj u Hrvatskoj imale su tek Mrijana Lučić i Iva Majoli. Za Donnu nema odmora, slijede joj novi turniri, prvo Split, pa zagreb Open, a ono najvažnije što iščekuje je prvi juniorski Grand slam, Roland Garos.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Poslije Roland Garosa slijedi i Wimbledon, gdje Donna također ima ambicije prolaska pokojeg kola, stoga već ove godine, mladu osječku tenisačicu čekaju pravi izazovi. Osijek Open prošle godine bio joj je prvi futures u karijeri, a iako ima samo 14 godina uskoro bi mogla i prerasti takva natjecanja pa i nastupiti na Chalengerima.
U svakom slučaju Donnin svjetski uspon sve je veći i uopće ne treba sumnjati kako će Hrvatska dobiti novu tenisku zvijezdu, a s kakvom se grad Osijek do sada nije mogao pohvaliti.


Izdvojeno

Reci što misliš!