Sport / Ostalo

Nes(p)retan nastup Matee i Hrvoja

Nes(p)retan nastup Matee i Hrvoja

Na ovogodišnjem Europskom studentskom prvenstvu u karateu nastupilo je i dvoje predstavnika Karate kluba Osijek Žito: Matea Cikoja i Hrvoje Vidović nakon što su svoje mjesto izborili osvojivši studentsko prvenstvo Hrvatske u svibnju ove godine.



„U Mateinoj je konkurenciji bilo 19 natjecateljica. Bila je je slobodna u prvom kolu, a ždrijeb je bio vrlo povoljan pa sam se ponadao da će raditi za medalju. U drugom je kolu nastupila protiv solidne Španjolke koja je, kao i Matea, radila Kanku sho. Matea je istu katu radila vidljivo bolje i sve bi išlo po planu da se Matea u jednom trenutku nije okliznula. Nije to bilo ništa posebno, no sucima sasvim dovoljno da Španjolku proglase pobjednicom. Ista je potom pobijedila u sljedećem kolu, ali je izgubila za ulazak u završnicu pa je Matea ostala i bez mogućnosti repasažnih borbi. Matea je bila u vrhunskoj formi, odlično pripremljena i ovo je bila krasna prilika da se iskaže na jednom velikom natjecanju. No, za to ćemo morati pričekati neku drugu zgodu.“, komentira nastup predsjednik Kluba Dražen Gorjanski.

U Hrvojevoj je konkurenciji bilo 25 natjecatelja i ždrijeb je bio vrlo nepovoljan. Hrvoje je već u prvom kolu sreo sa svjetskim prvakom u kategoriji do 21 godine. Unatoč solidno, odrađenoj kati Goju shiho sho, bilo je teško očekivati pobjedu u tom meču. Uz to, Hrvoje je dva tjedna prije nastupa ozbiljno ozlijedio lijevu preponu pa je morao mirovati do samog natjecanja što se, naravno, odrazilo i na mogućnost izvedbe.

„Ima nastupa u kojima imate dojam kako se događaji uporno slažu protiv vas. I Matea i Hrvoje jednostavno nisu imali sreće, Matea proklizavanjem, Hrvoje ozljedom. No, to je život sportaša i na to se morate naučiti. Jedna japanska poslovica kaže „Sreća pomaže ponekad, a rad uvijek.“, pa nam sada ne preostaje drugo nego još više raditi.“, zaključuje nastup svojih učenika Dražen Gorjanski.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!