Sport / Ostalo

Sportom protiv alkohola, cigareta, droge i pretilosti

Sportom protiv alkohola, cigareta, droge i pretilosti

U subotu je završila manifestacija „Dani sporta i mladih“ koja je na igralištu NK „Viteza“ u Antunovcu, tijekom tri dana, okupila više od tristo djece i mladih. Grupirani po različitim dobnim skupinama, od vrtićke djece, do osnovnoškolaca, srednjoškolaca i studenata, sudionici manifestacije pokazali su zavidno umijeće u različitim sportskim igrama za djecu, dječaci u nogometu, a djevojčice u odbojci na pijesku.


Smatram sport iznimno važnim u životima mladih ljudi jer su oni danas izloženi velikom utjecaju Interneta, previše sjede ispred računala, pretjerano konzumiraju alkohol, droge i nikotin već u ranoj dobi, a nedavno je objavljen podatak kako je baš u Osječko-baranjskoj županiji zabilježen najveći broj pretile djece. Iz tih smo razloga djeci i mladima otvorili prostor za sportske aktivnosti, jer ako djeca od najmanjeg uzrasta steknu navike bavljenja sportom, čak i rekreativno, to će  imati pozitivan utjecaj na njihov razvoj i odrastanje“, rekao je Ivan Anušić, načelnik Općine Antunovac.

„Dani sporta i mladih“ jedna je od aktivnosti projekta „Brže, više, jače“ koji zajednički organiziraju Općina Antunovac i  Udruga mladih „Alfa“ iz Antunovca. Projekt je sufinanciralo Ministarstvo socijalnih politika i mladih u iznosu 47.600 kuna, a ostatak do ukupne vrijednosti projekta koja iznosi 75.000 kuna uložila je Općina Antunovac. Prvi dio projekta činila je edukacija za web dizajnere koja je donijela nova znanja i kompetencije za devet mladih iz Općine Antunovac, od kojih je troje odmah dobilo zaposlenje.

Svi sudionici projekta dobili su diplome i majice za sudjelovanje, Nogometna škola NK „Viteza“ dobila je nove lopte za nogomet, a nove lopte za odbojku dobila je i odbojkaška škola koja djeluje u Antunovcu. Od projektnih sredstava kupljena je i nova mreža za odbojku na pijesku.

SiB.hr

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!