Sport / Ostalo

Adamasi još jednom odlični

Adamasi još jednom odlični


Powerlifting klub "Adamas" iz Vukovara i dalje nastavlja nizati uspjehe koji su plod napornog rada u klubu i suradnje svih članova kluba.

Nakon natjecanja u Trogiru, Bjelovaru i Zadru četvrto natjecanje ove godine za Adamasovce je bilo i natjecateljskog i organizacijskog karaktera. Naime, PLK Adamas sa svojim iskustvom u organizaciji natjecanja najvišeg ranga prošle godine dobio je povjerenje da u suradnji s domaćim klubom PLK Salveo Fit iz Bjelovara te PLK Ruxom iz Gospića i PLK Gmaxom iz Gradeca organizira još jedno veliko međunarodno natjecanje.

Natjecanje u powerliftingu, bench press, push&pullu i mrtvom dizanju održano je 19. lipnja u Bjelovaru pod nazivom "Salveo Fit Power 2016." a okupilo je goste iz Slovenije i Bosne i Hercegovine koji su uz hrvatske dizače iz svih krajeva Hrvatske brojili snagu od preko 70 natjecatelja.

U odličnoj sportskoj atmosferi i organizaciji nisu izostali niti vrhunski rezultati. A vrhunske rezultate u Vukovar donose i članovi PLK Adamasa.

U glavnoj i najtežoj disciplini natjecanja - powerliftingu ili troboju snage Bernard Malnar osvojio je zlatnu medalju u svojoj kategoriji s novim hrvatskim rekordima u čučnju i totalu. Bernard je u ukupnom poretku svih seniora osvojio pehar za drugo mjesto. U ženskoj konkurenciji Tea Stojšić upisala se u elitni razred hrvatskih powerlifterica podigavši dvostruko svoju težinu na mrtvom dizanju. S obzirom da je Tea tek kročila u juniorske vode, da teži tek nešto više od 50kg, rezultat u mrtvom dizanju od 115kg spada u najviša ostvarenja žena u powerliftingu u Hrvatskoj. Naravno, uz rezultate u čučnju, bench pressu i totalu Tea Stojšić je postavila nove hrvatske rekorde. Zlatna medalja i pehar za ukupnu juniorsku pobjednicu Tea nosi u Vukovar.
U bench pressu zlatnu medalju je osvojio Josip Podunajec a srebrnu Zoran Lovrić. Zoran Lovrić ujedno je osvojio i pokal za drugo mjesto među svim veteranima.

Kod žena, Ljiljana Asodi Mazurek postavila je novi hrvatski rekord u bench pressu u svojoj kategoriji. S novim rekordom od 72.5kg Ljiljana Asodi Mazurek osvaja zlatnu medalju te pokal za najjaču seniorku natjecanja.

U natjecanju u push&pullu, kombinaciji bench pressa i mrtvog dizanja, Eva Turk osvojila je zlatnu medalju u svojoj kategoriji a u sveukupnom poretku žena pokal za treće mjesto.

U natjecanju u mrtvom dizanju Stevan Blagojević potvrdio je svjetski rekord i na domaćim natjecanjima. S rezultatom od 240kg Stevan Blagojević osvaja zlatnu medalju i ukupno drugo mjesto među svim muškarcima. Stevan je inače bio najmlađi sudionik natjecanja a ovaj plasman zaslužuje svaku pozornost.

Ukupna pobjednica natjecanja u mrtvom dizanju je očekivano Tea Stojšić.

Sveukupna bilanca medalja a još više rezultata mjerljivih kilogramima i bodovima profilirali su PLK Adamas u klub u kojima mladost donosi nove rekorde i postavlja nove standarde u hrvatskom powerliftingu.

Slijedeća postaja i plan natjecanja je Svjetsko prvenstvo u Srbiji krajem rujna a Adamasovci se nadaju da će naši rekordi biti upisani i u svjetske tablice.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!