Sport / Ostalo

TK Osijek na prvenstvu Hrvatske

TK Osijek na prvenstvu Hrvatske

U dvorani Sutinska vrela u Zagrebu održano je kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske 2016. u organizaciji taekwondo kluba Kondor. To je ujedno bio i treći i zadnji izborni turnir za obije reprezentacije. Na turniru se okupilo oko 450 natjecatelja iz 68 klubova iz cijele Hrvatske.


Na natjecanju je nastupio i taekwondo klub Osijek sa 6 natjecatelja: u kategoriji kadeta nastupili su Marko Šimon i Filip Zahirović oba -37 kg, a u juniorskoj kategoriji Hana Marković -52kg., Mateja Šuvak -55kg, Laura Zahirović -59kg i Filip Jelošek -59kg.

U kategoriji -37kg prvi na tatami izlazi Marko Šimon koji prvu borbu dobiva 8:7 Patrika Betia iz zagrebačkog Caspera, drugo kolo također pobjeđuje predstavnika splitskog Montera Heriberta Povha 11:5. Žrijeb mu u trećem kolu, u borbi za medalju, donosi prvog nositelja turnira Bornu Hercega iz zagrebačkog Osvita od kojeg nažalost gubi i ostaje bez medalje. No ostaje mu za utjehu da je izgubio od kasnijeg prvaka Hrvatske.

Drugi kadet u toj kategoriji Filip Zahirović, kojem je ovo prvo državno prvenstvo, u prvom kolu bori se s predstavnikom Karlovca Martinom Štefancem od kojeg gubi tijesnim rezultatom 5:4. Juniorka Hana Marković u prvom kolu ide na treću nositeljicu turnira Anamariu Kovčaliju iz Velike Gorice i gubi 7:0 od kasnije prvakinje Hrvatske u toj kategoriji. Sličnu sudbinu proživljava i juniorka Mateja Šuvak koja se u prvom kolu bori protiv treće nositeljice turnira u kategoriji -55kg visoke i neugodne spličanke Tine Živaljić iz Marjana, od koje nažalost gubi. Junior Filip Jelošek, koji je ujedno jedini iz taekwondo kluba Osijek još bio u trci za reprezentaciju, izgubio je u borbi za medalju od predstavnika Marjana Pavao Elezea 6:3 i tako se nažalost oprostio od snova o reprezentaciji za ovu godinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Juniorka Laura Zahirović odrađuje dobar posao i u borbi za medalju pobjeđuje predstavnicu Velike Gorice Ivonu Mihanović 7:2, a onda u borbi za finale bori se s Laurom Glasnović iz zagrebačkog Jastreba i kod rezultata 2:2 elektronika diže 3 poena za pogodak u glavu za predstavnicu Osijeka koju sudci poništavaju i borba nastavlja dalje da bi u jednom trenutku trener Jastreba podigao karton za video replay za pogodak u Laurino rame njegove predstavnice, koju su sudci ko zna iz kojih razloga prihvatili što donosi tri boda za njegovu predstavnicu i onda to još nije dovoljno i u jednom trenutku pred kraj borbe bodovna sutkinja se diže i traži sastanak sudaca za akciju koju je samo ona vidjela iako je rečeno da sudci na to nemaju pravo jer su na turniru bile i elektronske kacige koje same dižu tri boda kad ih se dotakne, i dižu još tri boda za predstavnicu Jastreba, tako da ona na kraju dobiva borbu 8:2 i na kraju biva prvakinja Hrvatske.

Tako se na kraju taekwondo klub Osijek morao zadovoljiti s brončanom medaljom i dva plasmana 5-8.mjesto.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!