Sport / Ostalo

Održana prva ABC kros utrka u Kopačkom ritu

Održana prva ABC kros utrka u Kopačkom ritu

U jednom od najljepših hrvatskih parkova prirode Kopačkom ritu u utorak popodne održana je prva ABC kros utrka za osnovnoškolce s područja cijele  Slavonije i Baranje.

Svoje trkačke snage  mali trkači su pokazali u utrkama na 200, 300, 500, 800 i 1000 metara, pokazavši tako pravi sportski duh i ljubav prema sportu od malih nogu. Organizatori utrke su tvrtka Belje s brendom ABC svježi krem sir i park prirode Kopački rit koji je ovom utrkom obilježio i Europski dan parkova.

ABC svježi krem sir promovira zdrave prehrambene navike, tjelesnu aktivnost i bavljenje sportom te rekreaciju od malih nogu. Naša prva ABC kros utrka održana je upravo ovdje u Baranji i Kopačkom ritu jer i ABC svježi krem sir nastaje  u Baranji, i to od domaćeg mlijeka s naših farmi. Iznimno smo ponosni na broj prijavljenih natjecatelja koji nam dokazuje da djeca iz cijele Slavonije i Baranje uživaju u sportskim aktivnostima, a u ABC siru su uživali u brojnim degustacijama prije i poslije utrka.“ izjavila je Ljiljana Vajda-Mlinaček, izvršna direktorica Sektora marketinga i turizma Belja.

Održana u sklopu Prvenstva Slavonije i Baranje za osnovne škole tj. II. kola proljetne lige Slavonije i Baranje, ABC kros utrka za cilj ima osvijestiti osnovnoškolce o važnosti kretanja i sportskih aktivnosti jer se, kako kažu organizatori, na taj način jača njihova fizička i psihička snaga, ali i razvijaju socijalne vještine. Svemu navedenom svakako treba pridodati i jedinstvenu mogućnost trčanja u jednom od najljepših parkova prirode u Europi. Netaknuta priroda te bogata flora i fauna bile su idealna trkača kulisa prve ABC kros utrke.

Troje prvoplasiranih u svakoj disciplini nagrađeni su vrijednim nagradama sponzora te prikladnim medaljama. Nakon dječjih utrka održana je utrka veliki i mali na kojoj su trčali  rekreativci, ali i maratonci  svih uzrasta. O šarolikom trkačkom društvu na prvom ABC krosu najbolje govori podatak da je najmlađa natjecateljica imala 4 godine, a najstarija preko 60 godina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!