Sport / Ostalo

Uspješan vikend za osječki taekwondo

Uspješan vikend za osječki taekwondo

Proteklog vikenda 30.04.2016. održan je Memorijalni turnir Bljesak 1995 open u organizaciji taekwondo kluba Ogrc Novska, koji je ujedno bio i drugi kvalifikacijski turnir za juniorsku reprezentaciju za Svjetsko juniorsko prvenstvo u Burnaby, Canada. Na turnir je nastupilo 335 natjecatelja iz 54 kluba. Taekwondo klub Osijek nastupio je sa 7 boraca i jednim natjecateljom u kicku.

U konkurenciji kadeta nastupili su Filip Zahirović i Marko Šimon (oba do 37kg), te Ena Jelošek (do 41kg). Ena odrađuje tešku borbu u borbi za medalju protiv Nikoline Mandić iz zagrebačke Dubrave koja u regularnom tijeku borbe završava rezultatom 0:0 i pristupa se dodatnoj rundi za zlatni bod koju Ena nažalost gubi i ostaje na korak do medalje. Žrijeb Marku Šimonu u prvom kolu dodjeljuje Ivana Kurtovića iz riječkog Sušaka od kojeg Marko gubi 4:0 i tako ostaje bez prilike za daljnjim dokazivanjem. Sa druge strane žrijeba te kategorije Filip odrađuje odličan posao do finala pobijedivši Luku Žafrana iz Ogrc Novska 15:1, te Davida Stojčevića iz Lekenika 5:0. U finalu se nalazi sa spomenutim Ivanom Kurtovićem iz Sušaka i tu borbu nažalost gubi 9:4 i mora se zadovoljiti srebrnom medaljom.

U juniorskoj kategoriji nastupa Hana Marković (do -52kg), koja u prvom kolu žrijebom dobiva Ninu Marin iz zagrebačkog Metalca i tu borbu gubi 11:5. Treba napomenuti da je Nina Marin bila kasnija pobjednica turnira. Juniorka Mateja Šuvak u kategoriji (do 55kg) u prvom kolu pobjeđuje Antoniu Krajnović iz Rugvice 8:2 i nažalost gubi borbu za medalju od Lare Derdić Trifunović iz Velike Gorice 4:1 i tako ostaje bez medalje i bodova za reprezentativni status. Juniorka Laura Zahirović (do 59kg) gubi u prvom kolu od predstavnice zagrebačkog Jastreba Laure Glasnović 7:0. Junior Filip Jelošek starta turnir kao drugi nositelj skupine do 59kg. U prvom kolu pobjeđuje predstavnika Našica Filipa Vonića 15:1, u polufinalu pobjeđuje Matiju Brckovića iz Duge Rese 7:5 i u finalu se nalazi s Martinom Putakom iz zagrebačke Contre i nažalost gubi 7:4 i tako ostaje srebrni i na drugom izbornom turniru i uknjižava nova 4 boda. Stanje u ovoj kategoriji je otvoreno Lovro Mavrlja (Elite) i Martin Putak (Contra) imaju 10 bodova, Filip Jelošek 8 bodova, Pavao Elez (Marjan) i Matija Brcković (Duga Resa) 2 boda i rješavat će se na juniorskom prvenstvu Hrvatske 28.05.2016. u Zagrebu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U kategoriji kick (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u 20 sekundi) nastupa mladi Duje Vranješ u konkurenciji dječaka 2008. I 2009. godište i nažalost gubi u prvom kolu od Borne Čikojevića iz Kneževih Vinograda.

U isto vrijeme u Zagrebu se održavao Čigra open u sklopu kojeg se održavalo i studentsko prvenstvo Hrvatske na kojem je nastupio naš član Toni Grcić i osvojio zlatnu medalju.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!