Sport / Ostalo

Donna Vekić poražena, ali zadovoljna na Hvaru

Donna Vekić poražena, ali zadovoljna na Hvaru

Donna Vekić ovoga tjedan igrala je  na Hvaru gdje je danas nažalost poražena u finalu.

Donna Vekić ovoga tjedan igrala je  na Hvaru gdje je danas nažalost poražena u finalu. Bolja je od Donne bila Ema Burgić iz BiH, a rezultat je bio tjesnih 7:5 i 7:6. Donnu sada očekuju treninzi, a nakon toga slijedi centralni događaj ovoga dijela sezone - juniorski Roland Gaross.

Donna će nakon danas imati i 10 bodova na WTA ljestvici što je za tako mladu tenisačicu značajan uspijeh.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

__________________________________________________________________

23.04. Donna Vekić ovoga tjedan igra na Hvaru gdje je danas uspjela izboriti svoje prvo seniorsko finale.

Pobjeda je kao i jučer bila vrlo uvjerljiva, a rezultat je ponovo bio 6:2 i 6:2.

"Moje prvo finale u profesionalnome tenisu! Vrlo sam uzbuđena, ali istovremeno i samouvjerena. Bio je to samo još jedan meč. Hvala svima na lijepim željama" - rekla je Donna.

Sutra u 13 sati, Donna u finalu 10000 dolara vrijednog turnira u Hvaru, igra protiv igračice iz BiH, Eme Bugarić.

__________________________________________________________________

22.04. Donna Vekić na  Hvaru igra u sjajnoj formi, a danas je uspjela izboriti polufinale pobjedom protiv Gracie Radovanovic. Francuskinja nije imala odgovor na sjajnu igru naše Donne Vekić pa je krajnji rezultat od 2:0 u setovima bio očekivan.

U oba seta Donna je dominirala i osvojila sa 6:2 i 6:2. Za ulazak u finale boriti će se sutra protiv još jedne francuskinje Gaud, a ukoliko pobjedi imati će osam bodova na WTA ljestvici i tako ući u TOP 1000 na svjetskoj WTA ljestvici što je izniman uspjeh za tako mladu, ali iznimno talentiranu i vrijednu tenisačicu.

___________________________________________________________________

21.04. Donna Vekić ovoga tjedan igra na Hvaru gdje je u 2. kolu senzacionalnom igrom svladala 1. nositeljicu turnira 21-godišnju Zuzane Zlochova (360. WTA) iz Slovačke.

Nanizala je Donna nekoliko djevojaka kako bi se probila u glavni ždrijeb 10 000 dolara vrijednog turnira, ali pobjeda nad šest godina starijom prvom nositeljicom turnira je svakako potvrda neospornog talenta 14-godišnje Osječanke.

Podsjetimo Vekić je u Hrvatskoj nastavila sa sjajnim igrama tijekom cijele sezone. Početkom godine nastupila je na pet turnira, na dva igrala u finalu (New Delhi i Chandigarh), na ostala tri (Kalkuta i dva puta Potchefstroom) okitila se naslovom pobjednice.

Nakon današnje pobjede Donna će pronaći svoje mjesto i na WTA ljestvici te će biti jedna od samo osam rangiranih igračica  1996. godišta. Ako i ne ostvari više niti jednu pobjedu na Hvaru osvojiti će 6 bodova te će se naći oko 1080.-tog  mjesta.

2. kolo: VEKIĆ - Zlochova 6-1, 6-3

Tekst: SiB.hr
Foto: Donna tennis team


Izdvojeno

Reci što misliš!