Sport / Ostalo

Osječka biciklistička utrka kao Monte Carlo

Osječka biciklistička utrka kao Monte Carlo

Slavonska brdska biciklistička liga u nedjelju je gostovala u Osijeku. Pod imenom Osijek MTB City Race 2, na zahtjevnoj i atraktivnoj stazi, koja se protezala na obje obale Drave, od Drvengrada do katakombi, vozila se treća dionica lige, a organizator je bio Biciklistički klub Osijek 2010.

Na startu utrka u Drvengradu, u Perivoju kralja Tomislava, našlo se više od 100 biciklista iz cijele Hrvatske, ali i Vojvodine. Zanimanje za utrku bilo je veliko jer je osječka utrka jedna od najatraktivnijih, jer se ne vozi u šumama i daleko od “civilizacije”, nego praktički u samom gradu (netko je zanimljivo primijetio, kao utrka Formule 1 u Monte Carlu).

Posebna je draž i što su gledatelji nalaze praktički uz cijelu stazu, što nije običaj na brdskim utrkama. Start i cilj su bili u Drvengradu, vozilo se kružno, jedan krug 4,5 kilometara, a ovisno o kategoriji natjecatelja vozilo se od tri do sedam krugova. Prvi su sa starta krenuli vozači iz Master kategorije, prvi u ukupnom poretku Slaven Getoš bio je na čelu i gotovo sigurno bi prošao ciljem prvi, ali pobjedu je spriječila - probušena guma.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Getoš, inače, član BK Osijek 2010 na kraju je bio deseti, a slavio je Ivica Kerep, ispred osječkog dvojca Nenada Mrđanovića i Elia Benellija. Iznenađenje je bila ženska konkurencija. Nije se ništa spektakularno dogodilo, ali iznenadio je broj natjecateljica. U dosadašnjim utrkama uglavnom nastupaju tri-četiri biciklistice, u Osijeku ih je bilo čak deset, a najbolja među njima bila je Ines Čuljat.

Najmasovnije je bilo na startu utrke sport (rekreativci), u konkurenciji 33 vozača dionicu je najbrže odvozio Požežanin Mihael Pandžić. U elite konkurenciji slavio je Matej Skuzin, dok je najbolji junior bio Marko Batori. Osječanin Dražen Bertić dugo je vodio, ali probušena guma ga je “bacila” na devetu poziciju. Nastupili su i kadeti, a naslov pobjednika pripao je Andriji Premecu.

Nakon što su lani napravili nekoliko početničkih pogrešaka i propusta u organizaciji, BK Osijek 2010 ove se godine odlično pripremio. Nije bilo kašnjenja startova, na vrijeme su prikupljene sve dozvole za vožnju po gradu, tako natjecatelji nisu imali nikakvih prigovora.

"Utrka je odlično prošla, mi smo iznimno zadovoljni i rezultatski i organizacijski"  kaže Branimir Miličić, predsjednik BK Osijek 2010. "Bili bi još zadovoljniji da Getoš i Bertić nisu imali problema s gumama."

Natjecatelji su najviše bicikle ostavljali na stepenicama pješačkog mosta, prvo težak spust, a onda stepenice... Najizazovnije dionice bile su iza kapelice prema Barutani. Iskusnim biciklističkim majstorima vožnje po teškim uvjetima to možda nije izazov, ali natjecatelji iz kategorije Sport su imali i te kako problema. Uglavnom, na osječkoj utrci je bilo svega, letenja preko upravljača, probušenih guma, odustajanja, slavlja i razočaranja...

[important title=SEMAFOR]
KADETI: 1. Andrija Premec (Maraton team), 2. Danijel Vilk (Slatina), 3. Antonio Turek (Slatina); JUNIORI: 1. Marko Batori (Požega), 2. Dino Slatki (Maraton), 3. Bruno Šimčik (Luks R.T.); SPORT: 1. Mihael Pandžić (Požega), 2. Marijan Crnjac (Dugo Selo), 3. Nikola Banožić (Individualac); ELITE: Matej Skuzin (Luks R.T.), 2. Petar Grabez (MTB Fanatic), 3. Alen Štefanac (Maraton team); MASTER: 1. Ivica Kerep (Maraton team), 2. Nenad Mrđanović (Osijek 2010), 3. Eliop Benelli (Osijek 2010); ŽENE: 1. Ines Čuljat (Individualac), 2. Dea Pavičić (Luks R.T.), 3. Sanela Bulić (Osijek 2010)...
[/important]

Ivana LIOVIĆ (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!