Sport / Ostalo

Taekwondo: Dan Gun 2011

Taekwondo: Dan Gun 2011

U Sutinskim vrelama, dvorani u Podsusedu Zagreb, održan je 18 „Dan Gun 2011", turnir u borbama za mlađe kadete i kadetkinje, juniore i juniorke te seniore i seniorke, formama za sve uzraste te „kickovima" za najmlađe natjecatelje (udaranje u vreću 30 sekundi sa ciljem postizanja što većeg broja udaraca). Sudjelovalo je 500-tinjak natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske. Osječki taekwondo klub sudjelovao je na natjecanju sa 19 natjecatelja u kategorijama mlađih kadeta i kadetkinja, kadeta i kadetkinja te s predstavnicima u juniorima.

gun_open_2011

U kategoriji mlađih kadeta zlato je odnio Bruno Gajić (-30kg) savladavši uvjerljivo sve protivnike do samoga kraja. Broncom se okitio mladi borac Denis Bakunić (-36kg) odlično odradivši sve borbe, no nažalost biva zaustavljen u polufinalu od danas boljeg protivnika. U ovoj kategoriji sudjelovali su još i Filip Jelošek (-33kg) i Borna Kufner (-43kg) no nažalost izgubili su borbe samo korak do medalje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U mlađim kadetkinjama boje Osijeka branilo je pet boraca, koje su pokazale sve naporne treninge i naučeno znanje i okitile se sa 2 zlata, jednim srebrom i jednom broncom. Najsjajnije odličje osvojile su Lucija Bede (-33kg) i Alena Vekić (-43kg) pokazavši izvrsno znanje i srčanost na putu do zlata. Rea Bede (-33kg) biva zaustavljena u finalnoj borbi na zlatni bod od svoje sestre Lucije. Mateja Šuvak (-43kg) odradivši izvrsne borbe biva zaustavljena u polufinalnoj borbi i zasluženo osvaja brončanu medalju. Hana Marković (-36kg) danas biva zaustavljena u kolu do medalje. Odlične borbe mlađih kadetkinja i osvojena brojna odličja još jednom pokazuju da je TKD „Osijek" sila na koju se mora računati u budućnosti.

Za kadete nastupalo je 5 natjecatelja od kojih nažalost niti jedan ne uspijeva se okiti odličjem. Natjecatelji koji su pokazali sve što su znali, ali nažalost danas to nije bilo dovoljno za medalju su Filip Dolić (-33kg), Denis Mijić (-37kg), Maurizio Mlinaček (-41kg), Boris Šreng (-49kg) te Antonio Kelava (-53kg). Dakako, ovo nije smatrano porazom nego samo poticajom da se jače i više trenira kako bi u budućnosti bili nezaustavljivi.

Kadetkinje Taekwondo „Osijeka" Laura Zahirović (-37kg) koja nepravedno gubi u borbi za medalju, Tena Marjanović (+59kg) i Petra Grcić (+59kg) iako su pružile dobar otpor nisu uspjele doći do odličja no ni one kao ni trener Zahirović nisu razočarani pokazanim.

Predstavnici u juniorskoj konkurenciji su Ivan Filipović (-59kg) i Karlo Prašnjak (-68kg) uspješno stižu do polufinalnih borbi međutim obadvojica gube no osvajaju brončana odličja.

Što se tiče formi, za „Osijek" nastupaju Laura Zahirović, Hana Marković, Rea Bede, Alena Vekić i Petra Grcić. U kadetkinjama sa crnim pojasom Laura osvaja 2 mjesto i srebrnu medalju, Hana treće mjesto i Rea Bede četvrto mjesto. Alena Vekić i Petra Grcić ne uspijevaju ući u drugi krug natjecanja u formama.

Za Kneževe vinograde nastupalo je 8 natjecatelja, od kojih 5 u borbama i 3 mlada natjecatelja u „kickovima". Zlato osvaja Barbara Marinović (-24kg) pokazavši borbenosti sve do zadnjih sekundi. Srebrom se okitio senior Ivan Priselac (-63kg) izgubivši finalnu borbu. Mlađi kadet Dimitrije Prokić (-36kg), te kadeti Antonio Marinović (+65kg) i Nebojša Prokić (+65kg) nažalost ne uspijevaju doći do odličja. Natjecatelji u „kickovima" ostvarili su zapažen uspijeh. Marko Šimon osvaja zlatnu medalju, Noah Tot srebrnu medalju dok Antonija Stanojević gubi u „borbi" za medalju.

Još jedan turnir, još jednom se vraćamo sa odličjem što zlatnog, što srebrnog i brončanog sjaja. Cure i dečki jednostavno su odlični ove godine, i nastaviti ćemo s ovakvim tempom treninga kako bi osigurali još bolju fizičku i psihičku spremnost naših mladih boraca. Ponosan sam na sve natjecatelje jer su pokazali borbenost i srčanost te se nisu predali do kraja borbe. Imamo izvrsne borce i radit ćemo svaki dan na tome da postanu još i bolji." – zaključuje trener Damir Zahirović.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!