Sport / Ostalo

Baraberi još jednom organizirali Papuk Trek

Baraberi još jednom organizirali Papuk Trek

U organizaciji Kluba pustolovnih sportova Baraber Extreme Team iz Belišća, u subotu, 28.11.2015. održano je jubilarno, peto po redu izdanje treking utrke "Papuk Trek".

Budući da je utrka posljednje tri godine uvrštena i u službeni kalendar hrvatske treking lige, ovogodišnje je izdanje ujedno predstavljalo i posljednje, trinaesto kolo lige. Nakon Zagorja, Medvednice, Konavala, Istre, otoka Pašmana, Krka, Cresa, Raba, nezaobilaznog Velebita i Like, upravo Papuk Treku je ove godine pripala čast zaključiti bogatu treking sezonu.

Zasluge idu prvenstveno organizatoru - belišćanskim Baraberima, koji su ponajviše zbog svog višegodišnjeg iskustva u trekingu uspjeli organizirati ovako veliku utrku. A utrka je uistinu bila velika, i to u svakom pogledu! Iako je na utrku bilo prijavljeno gotovo 400 trkača, ekstremni vremenski uvjeti ipak su uzeli danak, tako da se na prijavama i samom startu utrke pojavilo tristotinjak natjecatelja. Bez obzira na velik broj natjecatelja koji su odustali i prije samog starta, Baraberi nisu krili zadovoljstvo upravo zbog činjenice što je ovo najbrojnija utrka koju su ikada organizirali.

Prostorije našičkog dvorca Pejačević zaživile su u subotnjim ranojutarnjim satima. Trekeri iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, pa čak i Belgije okupili su se na prijavama i registracijama na tri ponuđene kategorije: Ultra (45 km), Challenger (27 km) i Jogging (12 km). Drugim riječima - svatko je mogao odabrati kategoriju sukladno svojim mogućnostima. Natjecatelji u Ultra kategoriji autobusom su prevezeni u Kutjevo, iz kojeg su startali u 9 sati. Natjecatelji u preostale dvije kategorije startali su u 10 sati s glavnog našičkog trga. Ni gusti snijeg ni temperatura oko nule ni blato (na nekim mjestima gotovo i do koljena) nisu omeli natjecatelje u upuštanju u jednu pravu zimsku avanturu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vinarija Krauthaker u Kutjevu, kutjevački ribnjak, izvori i potoci na obroncima Krndije, našički Bedemgrad te stara željeznička pruga samo su neke od kontrolnih točaka koje su natjecatelji morali obići redom, i to u što kraćem roku. Uz ovako ekstremne vremenske uvjete slobodno možemo reći da su na neki način pobjednici zapravo svi koji su završili utrku, tj. prošli sve kontrolne točke u regularnom vremenu. Ipak, moramo navesti pobjednike u svim kategorijama:

ULTRA M

1. Damir Kligl (6h0m15s)
2. Zoran Glavočić (6h5m20s)
3. Jure Oblak (6h05m21s)

ULTRA Ž

1. Neža Jurjavčić (7h0m0s)
2. Tamara Ravnak (7h2m0s)
3. Nataša Rogić Jukopila (7h3m2s)

CHALLENGER M

1. Tomica Gril (2h20m0s)
2. Krešimir Žagar (2h20m30s)
3. Tomislav Barkić (2h24m50s)

CHALLENGER Ž

1. Nikolina Jakovljević (3h13m25s)
2. Jelena Brezak 3h13m45s)
3. Tadeja Krušec (3h21m0s)

JOGGING M

1. Šime Sušić (1h11m0s)
2. Marko Lukić (1h14m0s)
3. Ivan Papak (1h15,1s)

JOGGING Ž

1. Sandra Privšek (1h25m0s)
2. Ivana Djedović (1h37m1s)
3. Kristina Vitković (1h37m20s)

Raduje nas podatak da od osamnaest podijeljenih medalja čak tri ostaju u rukama naših članova! Još nas više raduje činjenica da su članovi Baraber Kluba Damir Kligl i Neža Jurjavčić pobijedili u najtežoj (Ultra) kategoriji! Čestitamo i našem Krešimiru Žagaru na izvrsnom drugom mjestu u Challenger kategoriji!

   


Izdvojeno

Reci što misliš!