Sport / Ostalo

TK Osijek u Vukovaru

TK Osijek u Vukovaru

Dana 21.11.2015. u Vukovaru je održan 4. Vukovar open, a od 2014. godine pokrovitelj ovog turnira je veleposlanik republike Koreje njegova ekselencija Suh Hyung-Won i Veleposlanstvo Republike Koreje, pa je dobio dodatak u nazivu 2.Korea ambasador kup.

Natjecanje je bilo u taekwondou za sve uzrasne kategorije i natjecanje u KICKU. Na natjecanju je bilo prisutno 241 natjecatelja iz 32 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine i 107 najmlađih natjecatelja u disciplini KICK (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu (ovaj puta 25 sekundi), ovaj puta „začinjeno“ s kolutom naprijed na početku dvije prepreke od kojih se ispod jedne trebalo provući a drugu je trebalo preskočiti.

Na natjecanju je bio prisutan i taekwondo klub „Osijek“ sa svojim natjecateljima i to u kategoriji kick za najmlađe natjecatelje: Nikola Sučević kategorija dječaka M1 – 2006. godište, Borna Jerković kategorija dječaka M2 – 2007. godište, Lovro Matrić, Luka Stivi i Noa Muštran sva trojica kategorija dječaka M3 – 2008. godište, Marko Skoko i Duje Vranješ oba kategorija dječaka M4 – 2008. godište Ana Jukić kategorija djevojčica Ž4 – 2008. godište,. Zlatnu medalju je osvojio je Borna Jerković, a bročanu Ana Jukić, dok su ostali natjecatelji ispali u borbama za medalju te su dobili utješne medalje za nastupe. Naši najmlađi natjecatelji svojim nastupom su osigurali sedmo mjesto u ukupnom plasmanu natjecatelja u kicku.

Mlađe kadetkinje i mlađi kadeti koji su nastupili na turniru su: Martina Ursa (-36kg), Robin Lujić (-33kg) i Petar Jukić (-47kg) koji su izgubili u borbama za medalju i kojima je ovaj turnir dobro došao za skupljanje iskustva.

Kadetkinje i kadeti koji su nastupili na natjecanju su: Ena Jelošek (-41kg), Lucija Bede i Mateja Šuvak (obje -55kg), Mirna Pejić (+59kg), Franko Pollak (-45kg) i Matej Volarević (-61kg). Nakon uzbudljivih i kvalitetnih borbi zlatnu medalju osigurala je Mateja Šuvak, srebrnu medalju osvaja Lucija Bede, a brončane medalje Ena Jelošek, Franko Pollak i Matej Volarević, a na korak do medalje ostaje Mirna Pejić. Kadeti i kadetkinje ovim odličnim nastupom osvojili su ekipno treće mjesto.

Juniorka Hana Marković (-52kg) i junior Filip Jelošek (-59kg) osvajaju zlatne medalje, Rea Bede (-59kg) osvaja srebrnu medalju, a Laura Zahirović (-59kg) brončanu medalju. Juniori i juniorke ovim nastupom sebi i klubu osiguravaju prvo mjesto u ukupnom plasmanu juniora i juniorki. Treba istaknuti da si je junior Filip Jelošek, sa svojim nastupom osigurao laskavu titulu najboljeg juniora turnira.
Senior Toni Grcić (+87kg) na kraju turnira se morao zadovoljiti brončanom medaljom.


Izdvojeno

Reci što misliš!