Sport / Ostalo

Matea brončana, Hrvoje srebrni u Ljubljani

Matea brončana, Hrvoje srebrni u Ljubljani

U subotu 21.11. 2015. na međunarodnom karate turniru Ljubljana open 2015. nastupali su i članovi Karate kluba Osijek Žito Matea Cikoja i Hrvoje Vidović. Na natjecanju je nastupalo oko 700 natjecatelja iz 12 zemalja.



Matea je u polufinalnom meču izvodeći katu Kanku sho izgubila 4:1 od Maše Simonić predstavnice Slovenije. U doigravanju za treće mjesto Matea je izvodeći katu Unsu bila uspješnija od Ane Urlab (SLO) osvojivši tako brončanu medalju.

Hrvoje Vidović je u prvom kolu bio slobodan, a u sljedećem je izvodeći katu Gankaku uvjerljivo pobijedio rezultatom 5:0 Asima Alagića (SLO). U polufinalnom meču Hrvoje katom Gojo shiho dai istim rezultatom pobjeđuje Michalea Kompeka, predstavnika Austrije, te u završnici tijesnim rezultatom 3:2 gubi od Aljaža Klačeka, slovenskog reprezentativca.

„Nastup nam je bio važan jer je ukazao na čemu još moramo raditi. I Matea i Hrvoje jako lijepo napreduju, neki su dijelovi kata već na visokoj razini, no još moramo uvježbati cijele izvedbe za koje nam treba i više snage i više koncentracije. Ne bude li ozbiljnijih prekida do sljedeće godine, vjerujem da će i Matea i Hrvoje biti odlično pripremljeni za siječanjski nastup na Grand Prix Croatia u Samoboru – prvom od velikih turnira u 2016.“, optimističan je predsjednika Kluba Dražen Gorjanski.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!