Sport / Ostalo

250 limača na Lima kupu

250 limača na Lima kupu

U subotu je na Gradskim bazenima u organizaciji Plivačkog kluba Osijek Žito održan jubilarni 10. Lima McDonald's kup, a okrugla brojka opravdana je i kvalitetom rezultata i organizacijom.

U subotu je na Gradskim bazenima u organizaciji Plivačkog kluba Osijek Žito održan jubilarni 10. Lima McDonald's kup, a okrugla brojka opravdana je i kvalitetom rezultata i organizacijom.

b835b10456d70d9c3d631d33725e06f4.jpg

Ove godine je okupio najveći broj mališana dosada, čak 250 plivača iz 18 klubova iz Hrvatske, Srbije i Makedonije.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Plivalo se u četiri dobne kategorije - A (1998.g.), B (1999.g.), C (2000.g.) i D (2001.g. i mlađi), a na programu su bile sve četiri 50 metarske discipline (leptir, leđno, prsno i slobodno), te štafeta 8x50 slobodno, po jedan plivač i plivačica iz svake kategorije.

Kako je bilo puno osvajača medalja, teško ih je sve nabrojati pa ćemo izdvojiti one ukupno najuspješnije u zbroju vremena sve četiri discipline. U kategoriji A najbrži su bili Dino Knežević i Lucija Grepo, oboje iz Pk Osijek Žito, u kategoriji B Ivan Filipović i Patricia Čorić, također oboje iz Pk Osijek Žito. C kategoriju obilježili su Stefan Stojanović iz Pk Napredak i Tena Pernar iz Pk Dubrava, dok su kod najmlađih najuspješniji bili Leo Šimić iz Pk Sisak Janaf i Lea Knežević iz Pk Osijek Žito.

28f395bffbfb1a3cbeb89a6fb4ead04f.jpg

Najvrjednije rezultate natjecanja isplivali su Patricija Čorić, Osijek Žito u disciplini 50 leđno s vremenom 33,66 i Ivan Filipović, Osijek Žito u disciplini 50 leptir s vremenom 31,36.

I u štafetama je bilo vrlo napeto i neizvjesno, ali su uz podršku domaće publike pobjedu, ispred ekipe Dubrave, odnijeli plivači Osijek Žita u sastavu Ivan Filipović, Doris Jelić, Marko Filipović, Lea Knežević, Dino Knežević, Dorotea Živalj, Josip Capan i Patricia Čorić. Treće mjesto osvojila je štafeta Novog Zagreba.

Nastupili su i najmlađi plivači škole plivanja plivačkog kluba Osijek Žito u disciplini 25m leđno, koji su se također borili za svoje (prve) medalje. Do medalja su, u kategoriji 2002. godišta, doplivale Klara Božičević, Matea Tomas i Ena Vukelić, dok su u kategoriji 2003.g. i mlađi, najbrži bili Ivan Jelavić, Marko Antonio Kaurić i Marija Knežević.

Natjecanje je organizirano na zavidnoj razini između ostalog i zahvaljujući trudu djelatnika Gradskih bazena koji su pomogli organizatoru da od malog prostora bazena stvori pravu sportsku arenu inspirativnu za nezaboravno natjecanje najmlađih plivača.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!