Sport / Ostalo

Osječki dio "Male Kine" u lovu na medalje

Osječki dio

Nakon odrađena dva natjecanja u Svjetskome kupu i priprema u Nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću, hrvatska reprezentacija na Europsko prvenstvo odlazi u dobrome raspoloženju. Osječka polovica "male Kine", kako su ih nedavno prozvali francuski novinari, nada se kako će uz pruženi maksimum izboriti finale na tlu i konju s hvataljkama. U slučaju da izbore finale sve je otvoreno pa će Seligman i Marković sigurno tražiti i svoju priliku za medalje.

ad1cef5d2af24dfde97e9fcea061a4d0.jpg

"Tomislav na tlu planira u kvalifikacijama izvesti vježbu sa startnom ocijenom 16.300. Očekujemo da bi konačna, izvedbena ocijena trebala biti oko 15.000 ili malo preko toga i da će to biti dovoljno za plasman u finale. U finalu imamo namjeru da nastupi sa startnom ocijenom 16.500 (nova zahtjevna vježba s dva nova teška skoka) i ako odradi bez većih pogrešaka moguće je da će se umješati među osvajaće medalja. Naravno nije sve tako lako. Posljednjih dana imao je velikih problema s ozljedom Ahilove tetive. ozljedu vuće oko godinu dana i periodično mu se vraća. prije par dana odlučili smo se za kraći odmor od skakanja kako bi minimalno rasteretili ozljedu, a sada solidno vlada vježbom uz sredstva protiv bolova. Uz sve to treba prebroditi tremu nastupanja pred punom Berlinskom arenom i na natjecanju (EP-u) gdje se još nikada nije plasirao u finale. Bili bi zadovoljni plasmanom u finale i bilo kojim mjestom među najboljih osam." - kaže Mađarević.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gimnastika, kao individualni sport, iznimno ovisi o kompleksnim ličnostima vrhunskih sportaša - individualaca, a Osječani se s pravom nadaju dobrim rezultatima. Pripreme su završene, a čini se da je Seligman vrhunac forme tempirao upravo za Europsko prvenstvo.

42e2ffcfff8316e809f0085a2b69853e.jpg

"Robert je tipičan, školski, primjer sportaša koji u formu ulazi "po knjigama". Kod njega se točno može isčitati dijagram podizanja forme te njezin vrh. Osobito treba paziti da se to ne dogodi prerano ni prekasno. Treninzi unazad tjedan dana pokazuju da je upravo sada na vrhu svoje forme, što je jako dobro. Suvereno vlada i s točnošću odvježbava svoje obje kombinacije sa startom 16.400 i 16.600" - dodaje Mađarević. Nova vježba s novim elementom koji je UEG i FIG priznale za "D" težinu upravo je i jedan od Robertovih aduta na prvenstvu.

U dobroj je formi i ako se sve poklopi trebao bi ući u finale, a u finalu s težom vježbom tražiti svoje mjesto na postolju. Naravno, ponovo treba napomenuti da je riječ o sportu, pojedinačnom sportu, velikom pritisku, htjenju, očekivanju, tremi, publici, kamerama, svjetlima, no ne sumnjamo kako će naši gimnastičari dati sve od sebe, a tada ni rezultat neće izostati.

Kvalifikacije su na rasporedu 7. travnja, a finala 9. travnja u areni Berlin.

Tekst: SiB.hr

Foto: SiB.hr arhiva i www.gdosijek.com

  


Izdvojeno

Reci što misliš!