Sport / Ostalo

Taekwondo PH u Zagrebu

Taekwondo PH u Zagrebu

Dana 27.03.2011.  u Zagrebu u dvorani „Sutinska vrela“ održano je prvenstvo Hrvatske u borbama za seniore i seniorke pod domaćinstvom zagrebačkog taekwondo kluba Susedgrad Sokol. Na natjecanje se prijavilo 200  seniora i seniorki iz 47 klubova iz cijele Hrvatske. Stariji od 16 godina, koji su imali pravo nastupa, pokazali su svo znanje i vještine u borbama stoga nečudi da je bilo mnoštvo zanimljivh, napetih i do sada najboljih borbi. U tim borbama sudjelovao je taekwondo klub Osijek sa tri predstavnika, dva u seniorima i jednom u seniorkama, te taekwondo klub Kneževi vinogradi sa dva predstavnika u seniorima.

Marko Družijanić (-80kg) nakon odličnog početka i vodstva dobiva nezgodan udarac u koljeno na početku druge runde te možemo rećida  skakučući na jednoj nozi uspjeva završiti borbu no nažalost gubi na bod razlike. Iako povrjeđen, nije se predao sve do kraja što je i odlika vrhunskog taekwondo borca.
Ilica Marjančević (-74kg) nažalost gubi, no pruža kvalitetan otpor svome dans boljem protivniku. Jedina seniorka tkd kluba Osijek, Marina Džapo (-62kg) u borbi za medalju nažalost gubi , no izvedba koju je pokazala nije nimalo obeshrabrujuća. 
4b1934fff4d41cf71169c497c3dc8311.jpg
Za Kneževe vinograde nastupali su Ivan Priselac (-63kg) i Aleskandar Luković (-68kg). Ivan Priselac nakon izvrsno odrađenih borbi zasluženo nastupa u polufinalu, gdje tjesno gubi no osvaja broncu u svojem prvom seniorskom nastupu na prvenstvu Hrvatske. Aleksandar Luković biva zaustavljen u borbi za medalju odnosno u četvrtfinalu no ni on ni trener nisu nezadovoljni pokazanim.
„Prvi jači turnir ove sezone je iza nas i ne mogu reći da sam nezadovoljan pokazanim. Žao mi je zbog Družijaniča, međutim nadamo se da ozljeda nije velika te da će se on brzo oporaviti kako bi mogao nastaviti nizati odlične rezultate. Na žalost ovo je dokaz koliko je nezahvalno prognozirati bilo šta u ovom sportu, jer jedan trenutak nepažnje ili jedan nezgodan udarac mijenja sve. Samo da podsjetim da je Marko početkom drugog mjeseca deklasirao današnjeg prvaka Hrvatske Dinka Šegedina iz Fortece (Korčula) na predolimpiskom turniru sa 16:4, a eto sada nije zbog povrede uspio proći dalje.Dečki i cure su danas pokazali veliku srčanost i želju za pobjedom, te sam siguran da uz daljnji nastavak ovakvih treninga rezultati neće izostati. Posebno mi je drago zbog mladog Priselca, jer s ovom medaljom pokazuje da i Slavonija i baranja ima velike mlade borce koji će zasigurno imati uspjeha u budućnosti – zaključuje ponosni trener Damir Zahirović


Izdvojeno

Reci što misliš!