Sport / Ostalo

Iznenađenje u Gradskom vrtu priredili domaći stolnotenisači

Iznenađenje u Gradskom vrtu priredili domaći stolnotenisači

U 15. kolu 1. stolnoteniske lige u meču održanom u subotu u Gradskom vrtu između STK ŽELJEZNIČAR IGEA iz Varaždina i STK Vodovod Osijeka pobjedu je rezultatom 4-3 neočekivano odnio domaći sastav.

Gosti koji su trenutno na 6. mjestu ljestvice došli su u svom najjačem sastavu Fučec, Mataija i Samac. Nakon pobjede u zadnjem kolu protiv Dugog Sela gosti su došli puni samopouzdanja po nove bodove da učvrste položaj u sredini tablice.

Domaćem sastavu (Slamek, Zovko, Lončar) trebala je ova pobjeda kako bi osigurali siguran opstanak u ligi. Trenutno se nalaze na 8. mjestu tablice, zadnjem koji osigurava iduću sezonu u društvu najboljih pingpongaša.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U neizvjesnom meču između Lončara i Matajie u 5 setova prvu pobjedu odnijeli su gosti. Zatim se za najveće iznenađenje meča pobrinuo najmlađi igrač Vodovoda Zovko Vjekoslav koji je rezultatom 3-1 svladao favoriziranog gosta Luku Fučeca, jednog od najboljih mladih igrača Hrvatske. U trećem meču koji je Filip Slamek trebao rutinski dobiti, pobjedu je ipak odnio gostujući igrač Neven Samac 2-3. Za izjednačenje pobrinuli su se Slamek i Zovko koji su pobjedili u paru s rezultatom 3-1. Peti meč domaći igrač Davor Lončar nažalost je zbog bolova u ramenu predao susret Luki Fučecu.

Izgledalo je da će ovo ukupno vodstvo od 2-3 gostujući igrači potvrditi nakon što je Matajia poveo 2-1 u setovima protiv Slameka. Slamek je ipak uspio okrenuti meč u svoju korist i izjednačiti ukupan rezultat na 3-3.

Odlučujući 7. meč odigrali su Zovko i Samac, gdje se domaći igrač potrudio odnijeti nam još malo živaca neizvjesnim tijekom igre i napokon pobijediti s rezultatom 3-2.

Ova pobjeda za osječke stolnotenisače znači siguran opstanak u društvu najboljih klubova prve lige i miran kraj sezone. U iduću subotu igra se novo kolo u Zagrebu protiv tima Industrogradnje, gdje se očekuju nova dva boda.

M. Z.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!