Sport / Ostalo

Uspjesi članova TKD Osijek na Prvenstvu SiB

Uspjesi članova TKD Osijek na Prvenstvu SiB

Jučer 27. veljače 2011. godine u Slavonskom brodu održalo se 8.Prvenstvo Slavonije i Baranje u taekwondo-u na kojem je nastupilo 220 boraca iz 12 klubova.

Osječki taekwondoaši nastupili su s ukupno 29 boraca u svim dobnim kategorijama. Na ukupnom poretku plasirali su se na sami vrh regionalnog prvenstva koje dijele s tkd klubom Sajnami. Kao naslove najboljih, odnosimo predivne pehare, u kategorijama seniori/seniorke, kadeti/kadetkinje, te drugoplasiran naslov u mlađim kadetima/mlađim kadetknjama. Trener Damir Zahirović kao sužbeni delegat ovog natjecanja nije mogao biti u ulozi trenera, ali je zadovoljan svojim voditeljima na uspiješno odrađenom poslu. Prema njegovim riječima, svi su odradili svoj posao onako kako su najbolje znali i naučili.

Titule prvaka Slavonije i Baranje odnose mlađi kadeti Bruno Gajić (-30kg), Filip Jelošek (-33kg), Denis Bakunić (-36 kg), Rea Bede (-33kg) i Hana Marković (-36kg). U kadetima prvaci su Filip Dolić (-33kg), Matija Šarić (-37kg), Maurizio Mlinaček (-41kg), Laura Zahirović (-37kg) i Tena Marijanović (+59kg). Kao najbolji seniori zapisuju se Marko Družijanić (-80kg) i Marina Džapo (-62kg).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tik do zlatnih, rame uz rame kao srebrni okitili su se mlađi kadeti Borna Kufner (-43kg) I Mateja Šuvak (-39kg), u kadetima Antonio Kelava (-53kg), Mia Edl (-41kg) te Petra Grcić (+59kg). U uzrastu senior drugo mjesto odnose Filip Banović (+87kg) I Nika Šiprak (-73kg).

Poslijednje mjesto trona kućama odnose mlađa kadetkinja Alena Vekić (-39kg), Dorotea Rosić (kadetkinja -44kg), junior Ivan Filipović (-59kg) te seniori Miroslav Pavlinić (-63kg) i Zvonimir Matijević (-87kg).

Nikako ne smijemo napomeniti kako su u borbi za medalju zastali Vukašin Popović (mlađi kadet -33kg), Lucija Bede (mlađa kadetkinja -33kg), Boris Šreng (kadet -49kg), Karlo Prašnjak (junior -63kg) i Josip Manci (senior -63kg). Ekipa je zaista odradila odličan posao i ovo im ne treba biti blokada, već poticaj za daljnji rad i trud.

Ukupan poredak, 24 ukupno medalje, od toga 12 zlatnih, 7 srebrnih I 5 brončane od svega 29 natjecatelja, pokazatelj su napornog I kontinuiranog rada! Mlađi kadeti pokazali su da se na njih s pravom može računati u bliskoj budućnosti, kadeti su pokazali dobar početak s obzirom da su tek prešli iz mlađih kadeta, seniori održavaju svoju razinu na regionalnom već godinama. Sve to nam daje zeleno svijetlo za daljnjei još bolje uspijehe taekwondo kluba Osijek!!

Na prvenstvu su nastupili i predstavnici tkd kluba "Kneževi vinogradi" sa predstavnicima u ml.kadetima : Dimitrije Prokić (-39kg), Barbara Marinović (- 27 kg), Loreta Dvornić ( -39 kg), kadetima: Vinko Viljevac (-37 kg), Nebojša Prokić (+ 65 kg), juniorima Matea Štefinovec (+ 68 kg), senorima Ivan Prislac (-63 kg),Aleksandar Luković (-63 kg), Mihael Šimon ( - 87 kg). Zlatnu medalju osvojila je Loreta Dvornić,

srebrnu Ivan Priselac, a brončane medalje Barbara Marinović, Nebojša Prokić, Matea Štefinovec, Aleksandar Luković i Mihael Šimon.

Družijanić na pozivnom turniru za olimpijske kvalilfikacije

Ovoga vikenda, u subotu, Marko Družijanić je išao opravdati poziv, od strane Hrvatskog taekwondo saveza, na pozivni olimpijski turnir hrvatskih reprezentativaca za potencijalni odlazak na olimpijske kvalifikacije za "London 2012." Marko je bio pozvan u kategoriji do -80 kg te se natjecao sa tri svoja najbliža konkurenta. Družijanić vrlo dobro odrađuje svoje borbe. Predaje, povrede te visoka bodovna razlika su uzrokovale raniji završetak borbi, tako da je Marko ostao neporažen. Markova obična i olimpijska kategorija su iste, tako da se vrlo dobro snašao na borilištu i pokazao kako izbornik može ulagati poveće nade u njega. Pred Družijanićem je sada odlazak na jaki međunarodni turnir u Njemačku gdje će nastupiti za hrvatsku reprezentaciju. Puno mukotrpnih treninga i važnih odluka u životu je sada pred Markom, nadamo se da će učiniti sve za najbolji nastup.


Izdvojeno

Reci što misliš!