Sport / Ostalo

VIDEO: "Mala klizaljka"

VIDEO:

Održano je finalno natjecanje "Mala klizaljka", u kojoj su sudjelovali polaznici osječke škole klizanja. Bilo je tu padova i letenja, ali i poteza na kojima bi malim klizačima pozavidjeli i neki stariji.

Svoje znanje polaznici škole klizanja za vrtiće mogli su danas pokazati u tri discipline: štafeti, slalomu parova i krugu, a natjecalo se pedesetak polaznika osječkih i vrtića iz prigradskih naselja.Drugo i treće mjesto osvojili su štićenici vrtića Kockica i Bubamara, a titula najboljih i pripadajući pehar ove godine pripali su Rafaeli Kofranek i Mariji Pušeljić iz vrtića Bobita mađarskog kulturnog centra.

Škola klizanja za osječke vrtiće ove je godine organizirana po petnaesti put, a sudjelovala su djeca najstarijih skupina iz 28 vrtića iz Osijeka, Tenja, Višnjevca i Josipovca. Klizati je naučilo ukupno šestotinjak mališana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Škola se provodi tjedno pet sati, djeca dolaze svaki radni dan i provedu sat vremena dnevno na ledu. S njima radi četiri do pet učitelja klizanja. Kao što možete vidjeti, djeca su uspješno svladala osnove, a na roditeljima, bakama i djedovima  ostaje da ih  redovno dovode - kaže Sanda Gašić, glavna tajnica Školskog sportskog saveza grada Osijeka.

Za najbolje male klizače danas je pripremljen i prijelazni pehar, a za prve tri ekipe i medalje dok su svi natjecatelji dobili i darove. Podijelio ih je zamjenik gradonačelnika Ivan Vrdoljak koji je, iako i dalje nesiguran na ledu, siguran u važnost projekta škole klizanja.

- Ako išta možemo našoj djeci pružiti u gradu Osijeku, onda je to da sva djeca do osme - devete godine nauče plivati, klizati, da nauče osnovne gimnastičke elemente, da imaju izbor sporte koji žele trenirati, i mislim da su to projekti koji ne smiju ostati bez podrške koliko god da nam je teško - kaže Vrdoljak.

Vrdoljak je naglasio i kako osječko klizalište s obzirom na sve više mališana koji znaju klizati, ali i interes starijih te popularizaciju hokeja postaje sve tješnje. Najavio je stoga kako bi se u budućnosti klizalište moglo i proširiti.

{youtube}pmwg4AYEWFo{/youtube}

TEKST: Stv.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!