Svjetski kup u gimnastici - dobrodošlica za 350 gostiju, gledateljima sportski i glazbeni spektakl

Svjetski kup u gimnastici - dobrodošlica za 350 gostiju, gledateljima sportski i glazbeni spektakl

SK Osijek 2013. plakat

Ovogodišnji gimnastički Grand prix Osijek Žito Challenge Cup održati će se od 13. do 15. rujna u dvorani Gradski vrt.

Osim organizatora Gimnastičko društvo Osijek Žito, i ove godine domaćin je i Grad Osijek, a generalni pokrovitelj je tvrtka Žito d.o.o. Uoči početka natjecanja održana je uobičajena press konferencija na kojoj su o značaju priredbe za grad i regiju govorili gradonačelnik Osijeka i predsjednik organizacijskog odbora Ivica Vrkić, dopredsjednik organizacijskog odbora, predsjednik GD Osijek Žito i predstavnik glavnog sponzora Marko Pipunić, dok je o cjelokupnom programu javnost izvijestila tajnica Osijek Grand prixa Ivana Maltašić.

„Dolazi nam 170 gimnastičara i sveukuno 350 gostiju iz 34 zemlje svijeta. Ovo je natjecanje koje po masovnosti najveće u Hrvatskoj. Naravno, ovakvih priredbi ne bi bilo bez podrške sponzora, a naša tvrtka Žito d.o.o. pokrovitelj je već četvrtu godinu. Ovo je velika i značajna sportska priredba, a moja je želja da u grad Osijek donesemo još sličnih i sportskih i kulturnih priredbi. Gimnastičari su pokazali kako se uz malo više dobre volje i puno zajedništva mogu napraviti velike stvari", rekao je Marko Pipunić.

I ove godine sa značajnim financijskim, ali i organizacijskim sredstvima iza Osijek Grand prixa stoji i Grad Osijek.

„Ovo je možda i najljepša priča u godini u kojoj ne čujemo baš često lijepih priča. Želio bih dobrodošlicu svim našim gostima, gimnastičarima, a hrvatskim gimnastičarima bez kojih ne bi bilo ove priredbe želim da ostvare što bolje rezultate jer na taj način najbolje predstavljaju i svoj grad i svoju zemlju u inozemstvu", rekao je gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić.

ANA RUCNER I AKVAREL ZABAVIT ĆE NATJECATELJE I GLEDATELJE!

Ove godine osim sportskog dijela, priredba će imati i atraktivan zabavno-glazbeni program. U subotu će nakon finalnih natjecanja, a u sklopu proglašenja pobjednika i proglašenja najboljih na svakoj spravi u Grand prix poretku za 2013. godinu biti održan i koncert poznate hrvatske violončelistice Ane Rucner, dok će u nedjelju, također nakon finala gledatelje zabaviti osječka skupina Aquarel.

„Potrudili smo se gledateljima i gostima Osijeka ponuditi još više sadržaja. Osim sportskog i glazbenog programa za najmlađe za koje je je ove godine ulaz besplatan (za djecu do sedam godina starosti) biti će održan Kids corner, u kojem će se djeca družiti s gimnastičarima i upoznati gimnastičke elemente", rekla je Ivana Maltašić koja je napomenula kako je ulaznica za finalna natjecanja 20,00 kuna (subota i nedjelja), a u petak za vrijeme kvalifikacija je ulaz besplatan.

Također, promovirana je i maskota Osijek Grand prixa - kuna Gymi.

Tekst: K. Lacković

PROGRAM NATJECANJA

Petak, 13. rujna
13.00 – 17.30 kvalifikacije

Subota, 14. rujna
FINALA PO SPRAVAMA
18.00 Parter (muški)
18.30 Konj s hvataljkama (muški) i preskok (žene)
19.15 Svečano otvaranje natjecanja
19.30 Karike (muški) i dvovisinske ruče (žene)
20.00 – ceremonija dodjele medalja + nastup violončelistice Ane Rucner

Nedjelja, 15. rujna
FINALA PO SPRAVAMA
18.00 Preča (muški)
18.30 Ruče (muški) i parter (žene)
19.15 Preskok (muški) i greda (žene)
20.00 - ceremonija dodjele medalja + nastup vokalnog sastava Akvarel

ULAZNICE – 20,00 HRK za gimnastičko-glazbeni spektakl

Ulaznice po cijeni od 20,00 HRK moguće će biti nabaviti na prodajnim mjestima od 17.00 sati u subotu i nedjelju prije početka finalnih natjecanja. Ulaz na kvalifikacijsko natjcanje u petak je slobodan, a djeca mlađa od 7 godina imaju slobodna ulaz tijekom sva 3 dana natjecanja.

Maskota - kuna Gymi

KIDS CORNER I KUNA GYMI – NA RASPOLAGANJU NAJMLAĐIMA!

Za najmlađe posjetitelje, osim slobodnog ulaza, osigurali smo i dobru zabavu i kids corneru – u holu dvorane Gradski vrt na gimnastičkom poligonu, uz nadzor naših trenera, svi mališani moći će se okušati u gimnastičkim osnovama, a kao podrška cijelo vrijeme će uz njih biti maskota 5. izdanja Svjetskog kupa – kuna Gymi!

NAJAVNI SPOTOVI

">

Nagradna igraOrganizatori poklanjaju 5x1 kompleta ulaznica (vrijedi za oba finalna dana). U komentar upišiti: Želim uživati u vrhunskoj gimnastici u dvorani Gradski vrt.

Dobitnice su: Silvija Čutura, Kata Marković, Zorica Karan, Nikolina Bartulović i Sanja Marić
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja