Ostalo-Sport

Ostalo-Sport

Na Olimpijadi starih sportova u Brođancima očekuje se tisuću natjecatelja u 22 discipline

U Brođancima se već tradicionalno održava Olimpijada starih športova, 45. godinu zaredom. Cjelokupni program predstavljen je u Osječko-baranjskoj županiji koja je glavni pokrovitelj ove Manifestacije.

   

Prpić na Svjetskim studentskim igrama

prpic

Hrvatski reprezentativac, član GK Inova gim Renato Prpić prije nekoliko dana otputovao je na Taipei, Taiwan gdje će nastupiti na Svjetskim studentskim igrama.

   

U Belišću zaigrali vaterpolo u žitu

vaterpolo

U petak, 11. kolovoza na Bazenu Belišće održan je peti Vaterpolo u žitu na kojem je nastupilo čak 13 ekipa iz Osijeka, Đakova, Belišća, Valpova i Bistrinaca.

   

Zlatni blizanci: Nova sjajna veslačka braća proslavila rođendan sa zlatom oko vrata

prvaci

Punih 16 godina Hrvatska nije imala zlatne juniore - osječki blizanci Anton i Patrik Lončarić ne samo da su sa zlatnim djevojkama popravili taj rezultat, nego su Hrvatsku stavili na treće mjesto po uspjehu u svjetskom veslanju. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

Fantastična braća Lončarić u Osijek donose svjetsko zlato

braca loncaric

Osječani Anton i Patrik Lončarić, članovi osječkog Veslačkog kluba Iktusa, osvojili su zlatnu medalju u dvojcu bez kormilara na Svjetskom juniorskom prvenstvu u veslanju koje se održava u Litvi.

   

Plivači Osijek Žita uspješni na prvenstvu Hrvatske

1zito

Na plivalištu "Mladost" u Zagrebu u 50 metarskom bazenu je održano prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore, juniore i mlađe juniore. Nastupilo je ukupno 312 plivača i plivačica iz 30 klubova.

   

Osječko sveučilište u samom sportskom vrhu

sveuciliste

U Sarajevu je od 17.7. - 19.7. održana „VI. Studentska smotra – Dani kulture i sporta“ u organizaciji Centra Litteratus i Univerziteta u Sarajevu. Na smotri je u 6 sportova nastupilo 20 sveučilišta iz 5 država (BiH, Srbija, Makedonija, Crna Gora), među kojima se i kao jedini hrvatski predstavnik natjecalo Sveučilište J. J. Strossmayera.

   

Nemčanin srebrni na EYOF-u

nemcanin

Hrvatski reprezentativac, član GK Inova gim Mauro Nemčanin danas je osvojio srebro na Europskim olimpijskim igrama mladih u disciplini konj sa hvataljkama. U konkurenciji 82 europska gimnastičara od njega je bio bolji samo Rus Sergej Naidin.

   

Iktus ima najbolje juniore u državi

iktus juniori

U ukupnom poretku na ovogodišnjem 27. Prvenstvu Republike Hrvatske u veslanju VK Iktus je nakon seniorskog i juniorskog/kadetskog dijela prvenstva ekipno zauzeo drugo mjesto. Iktus ima i najbolje A juniore u Hrvatskoj!

   

Elija Valentić juniorska viceprvakinja Balkana

Skakači s motkom Elija Valentić, Dario Prekl i Sven Salaj nastupili su za reprezentaciju Hrvatske na Prvenstvu Balkana za juniore i juniorke održanom 1. i 2. srpnja u rumunjskom Pitestiju. U Osijek su se vratili s dvije medalje – srebrnom i brončanom.

   

Stranica 1 od 156

Najave događaja

Srijeda

Četvrtak

Petak

Ponuda poslova