Sport / Odbojka

Mursa u FINALU!

Mursa u FINALU!

Odbojkaši Murse izborili su plasman u finale Kupa Hrvatske! Dosad najveći uspjeh stigao je u sezoni navršavanja prve dekade postojanja kluba, a ostvaren je fantastičnom pobjedom nad aktualnim prvakom Hrvatske i institucijom hrvatske odbojke, zagrebačkom Mladosti.

Prva dionica jučerašnjeg susreta, odigranog u maloj dvorani Gradskog vrta pred 700-tinjak gledatelja, nije nagovještavala sretan rasplet po osječki sastav budući da su „akademičari“ u izjednačenom setu odigrali koncentriraniju završnicu za vodstvo od 1:0 u setovima. No, tada se budi sve razigraniji domaćin koji čvršćim blokom i probojima, poglavito izvrsnog Bojana Gluvajića, uspijeva nametnuti svoj način igre i izjednačiti rezultat na 1:1 u setovima.

Probuđeni elan „mursaša“ osjetila je i publika dajući dodatni poticaj sve borbenijim Osječanima koji potpuno nadigravaju goste u trećem setu okončavši ga u svoju korist 25:19 za veliku prednost od 2:1 u setovima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Četvrti set kidao je živce domaćim navijačima, jer se igralo poen za poen, no više želje i pribranosti u samoj su završnici iskazali domaći odbojkaši za dobitak i četvrtog seta (25:23) koji je označio početak velikog slavlja igrača trenera Lea Barića.
Ovo je ujedno bio i prvi trijumf Murse u službenim susretima protiv 16-erostrukog osvajača Kupa i momčadi sastavljene mahom od aktualnih i bivših reprezentativaca Hrvatske.

mokmursa495
Stoga će Osječani danas u 19 sati zaigrati za pokal pobjednika 20. izdanja Kupa Hrvatske, a protivnik će im biti branitelj naslova, Mladost Marina Kaštela, koja je u prvom susretu bez većih poteškoća svladala Rovinj s 3:1. Time je nakon devet godina  jedan muški odbojkaški sastav iz grada na Dravi ponovno došao u priliku boriti se za prvi domaći trofej na koji osječka odbojka čeka od hrvatske samostalnosti.

Put do povijesnog dostignuća svakako će biti olakšan uz potporu punih tribina male dvorane Gradskog vrta, pa se pozivaju ljubitelji odbojke, ali i svi oni kojima osječki sport leži na srcu da dođu večeras u Gradski vrt i pruže pomoć „mursašima“ na putu prema tronu.
 Ulazak na finalni susret (kao i onaj za treće mjesto od 16.30 sati između Mladosti i Rovinja) je besplatan, a organizator je posjetiteljima pripremio i posebne navijačke rekvizite, pa je uistinu zajamčen događaj za pamćenje!     

 

Final Four Kupa Hrvatske, Osijek, 27.-28. prosinca 2011.
polufinale:
Mladost Marina Kaštela (Kaštel Lukšić) - Rovinj 3:1 (25:20, 14:25, 25:16, 25:21).
Mursa - Mladost (Zagreb) 3:1 (22:25, 25:20, 25:19, 25:23)

srijeda, 28. prosinca:
za 3. mjesto - 16.30 sati: Mladost (Zagreb) – Rovinj
finale - 19 sati: Mursa – Mladost Marina Kaštela (Kaštel Lukšić)



Izdvojeno

Reci što misliš!