Sport / Odbojka

Osijek domaćin završnice Kupa Hrvatske za odbojkaše

Osijek domaćin završnice Kupa Hrvatske za odbojkaše

Osijek će 27. i 28. prosinca biti domaćin završnice Kupa Hrvatske za odbojkaše. Turnir će okupiti četiri najbolje hrvatske momčadi, među kojima se nalazi i domaća Mursa, inače, trenutno vodeći sastav Prve A lige.

Mogućnost upuštanja u borbu za prvi trofej sezone pred domaćom publikom, svojevrsna je nagrada „mursašima" za izvrsnu polusezonu koju je momčadi Lea Barića priuštilo klupsko čelništvo, u suradnji sa gradskim i županijskim odbojkaškim savezom, uz podršku Grada Osijeka i Osječko-baransjke županije. Tako će osječki ljubitelji odbojke, nedugo nakon pretkvalifikacijskog turnira za plasman na Olimpijske igre, ponovno imati prilike gledati kvalitetne i zanimljive okršaje koji se očekuju od „kreme" hrvatske odbojke.

Oba dana susreti su na rasporedu od 16 i 30 te 19 sati, a u polufinalnim dvobojima, u utorak, 27. prosinca sastaju se branitelj naslova Mladost Marina Kaštela (Kaštel Lukšić) i Rovinj te zagrebačka Mladost i Mursa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U srijedu, 28. prosinca, najprije (16.30) će poraženi sastavi iz prvog dana zaigrati za 3. mjesto, dok ćemo 20. jubilarnog pobjednika Kupa Hrvatske dobiti nakon finalnog susreta od 19 sati.

Podsjetimo, osječka je Mursa na prošlogodišnjem Final Fouru u Kaštelima zauzela četvrto mjesto, a ovogodišnje ambicije osnaženih Osječana sežu barem stepenicu više, dok bi eventualni trijumf protiv aktualnog prvaka Hrvatske i člana srednjoeuropske Interlige, zagrebačke Mladosti, predstavljao najveći uspjeh kluba u gotovo 10-godišnjoj povijesti.

Dakako, „mursaši" priželjkuju pomoć svih ljubitelja odbojke grada na Dravi koji se pozivaju da repriziraju posjet i, posebice atmosferu, s nedavnih utakmica hrvatske reprezentacije kada je Osijek uistinu „disao" odbojkaški. Ovom srazu će prethoditi susret još jednog interligaša, Mladosti Marine Kaštela i drugoplasirane momčadi lige Rovinja, u koji momčad iz Dalmacije ulazi kao papirnati favorit.

Svi susreti igraju se u maloj dvorani Gradskog vrta, a ulaz na oba dana turnira je besplatan.



Izdvojeno

Reci što misliš!