Sport / Odbojka

OK Linge prvakinje Hrvatske u kategoriji mlađih kadetkinja

OK Linge prvakinje Hrvatske u kategoriji mlađih kadetkinja

U Rovinju je od 19. do 21.03.2016. g. održano mlađekadetsko prvenstvo Hrvatske u odbojci u ženskoj i muškoj konkurenciji. Kao prvakinje Slavonije i Baranje, našu su regiju predstavljale odbojkašice OK Linga iz Osijeka, dok su na prvenstvu još sudjelovale i ekipe OK Đakovo, ŽOK-a Ferivi, ŽOK-a Osijek 06, te odbojkaši iz MOK „Murse“.



U konkurenciji 30 ekipa iz cijele Hrvatske, mlađe kadetkinje OK Linga zasluženo su osvojile prvo mjesto u državi, drugo mjesto pripalo je ekipi HAOK-a Rijeka, dok je bronca pripala ekipi OK Poreč.

Linge su doslovce „protutnjale“ prvenstvom, na kojem su u prva dva dana i ukupno 6 odigranih utakmica redom pobjeđivale sve protivnike maksimalnim rezultatom 2:0 i do finala stigle bez izgubljenog seta.

U finalu 21.03.2016. susrele su se sa sjajnom ekipom HAOK-a Rijeka te su u dvorani punoj domaćih navijača i protiv ekipe koja je imala prednost domaćeg terena izborile sjajnu pobjedu rezultatom 2:1 (po setovima OK Linga-HAOK Rijeka: 27:25; 17:25; 15:7)
Linga je državno prvenstvo odigrala kao vrhunski uigrana i složna ekipa, što im je donijelo i nemjerljivu, itekako zapaženu psihološku nadmoć nad svim protivnicama. Djevojke su tijekom cijelog turnira diktirale žestok ritam igre, koji druge ekipe u pravilu nisu mogle dugoročno pratiti. Tako je bilo i u finalu, gdje je Rijeka fenomenalno pratila Lingin ritam tijekom prva dva seta, međutim, 3. set Linge su odradile s lakoćom, dominirale do samoga kraja i kući donijele medalju zlatnog sjaja!

Linga se time i službeno potvrdila kao visokokvalitetan klub, koji je u samo tri godine postojanja zauzeo svoje, po svemu sudeći trajno, mjesto na karti vrhunske hrvatske odbojke. Zato očekujemo da ćemo u vremenu koje dolazi, kako njegove igračice budu rasle i igrački stasale, nastaviti slušati o uspjesima ovog mladog kluba i njegovih igračica.

Za najbolju igračicu Državnog prvenstva po glasovima svih trenera klubova sudionika i selektora svih uzrasta hrvatskih reprezentacija te glavnog izbornika svih selekcija mlađih dobnih kategorija, hrvatske reprezentacije gosp. Žanića, izabrana je igračica OK Linge Mika Grbavica, dok je za najboljeg blokera turnira izabrana Lingina Ira Merkaš. Pojedinačna nagrada za najboljeg napadača otišla je u HAOK Rijeku, najboljeg tehničara u OK Funtanu Vrsar, najboljeg primača u OK Poreč.

Za selekciju OK Linge nastupile su: Mika Grbavica, Ira Merkaš, Ivana Lovrić, Lea Bešlić, Nora Đurić, Petra Purgar, Lara Matusina, Petra Dugandžić, Maria Karla Mak, Matea Tomas, Jana Lukačević, Marija Mijić, Nina Milović, Maria Lovrić. Treneri: Mihaela Grbavica i Jasmin Mašić.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!