Sport / Odbojka

Mursa u vojnim dresovima uvjerljiva protiv Siska

Mursa u vojnim dresovima uvjerljiva protiv Siska

Odbojkaši s Drave odigrali su jednu od najboljih utakmica ove sezone. Očito je strateg domaćih Tomo Paun vrlo dobro tempirao formu svoje ekipe pa tako u završnici sezone Mursa igra i više nego dobro. U izravnom dvoboju za treće mjesto, Mursa je bez ikakvih problema pobijedila ekipu Siska i slavila s uvjerljivih 3-0 (25-17 25-21 25-12).



Utakmica nije bila pretjerano zanimljiva, sve je išlo na mlin Osječana, a gledatelji su mogli vidjeti i novu garnituru dresova Murse u kojima uprava aludira na ''ratno stanje'' što se tiče financija. Vrlo raspoloženi Prlić, Suk i Kepčija jednostavno nisu dozvolili mnogo ekipi Siska koja se u trećem setu potpuno raspala. Naime, pri rezultatu 12-11 na tehničkom time-outu, ekipa Siska do kraja utakmice uspjela je osvojiti tek jedan poen, a sve zahvaljujući odličnom dvojnom bloku Kepčija-Šućur, kao i servisima Kristijana Šućura.

-Gledao sam emisiju prije nekoliko dana i mogu reći da uz ovakve uvjete tim momcima i treneru stvarno svaka čast! Ovaj grad bi trebao biti ponosan na ovaj rezultat i treće mjesto jer danas su stvarno bili pravi i zasluženo pobijedili – iskren je bio trener Siska Pavičić.

-Znali smo da nam pobjeda u ovom susretu donosi treće mjesto i vjerojatnu medalju te relativno lakši ždrijeb u play-offu. Protiv vrlo dobre ekipe Siska ove sezone su dvije utakmice otišle u peti set i nismo očekivali ovako uvjerljivu pobjedu u tako važnoj utakmici. Iako je nekolicina igrača prvi trening u tjednu odradila tek dan prije utakmice zbog bolesti i ozljeda, uspjeli smo na terenu napraviti sve što je trener zatražio od nas i pobjeda niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Slijede nam četvrtfinalni susreti s Rovinjom, ekipom koju maksimalno respektiramo, ali ako budemo igrali na ovoj razini mislim da imamo velike šanse za prolaz dalje. Situacija u klubu je teška i nadamo se da će se naći netko tko se neće oglušiti na molbe klupske uprave i da ćemo uspjeti ovu sezonu izgurati do kraja – izjava je mladog tehničara Murse Jurice Šućura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako u osječkom prvoligašu stvari nisu najbolje, barem što se tiče onog financijskog dijela, Mursaši ipak igraju svoju igru i iz utakmice u utakmicu pokazuju svoju vrijednost. Jedino je velika šteta što to nitko u gradu i okolici ne prepoznaje pa je tako vrlo upitno kako će izgledati doigravanje za prvaka. Naime, Osječani u doigravanje za prvaka kreću s treće pozicije, a protivnik u četvrtfinalu im je OK Rovinj. Prva utakmica je na rasporedu u srijedu u Osijeku, a uzvrat za vikend u Rovinju.

Ekipa Siska imat će vrlo zahtjevnog suparnika u četvrtfinalu. Oni će igrati protiv Centrometala, jednog od glavnih pretendenata za naslov prvaka prije početka sezone. Centrometal je zasigurno ranjeni lav koji nije uspio ući u TOP 4 i sigurno je da će napasti iz svih oružja. Upravo bi taj susret Siska i Centrometala trebao biti najzanimljiviji jer je uistinu teško znati tko će proći dalje.

Autor: Mario Šalinger

   


Izdvojeno

Reci što misliš!