Sport / Odbojka

Raspoloženi Mursaši svladali aktualne prvake iz Kaštele

Raspoloženi Mursaši svladali aktualne prvake iz Kaštele

U Osijeku je odigran derbi kola u kojem su ''Mursaši'' dočekali aktualne prvake iz Kaštela. Već jako dugo nismo gledali ovako raspoloženu Mursu koja je u potpunosti nadigrala Kaštelane rezultatom 3-1 (25-20 25-27 25-14 25-15).

Krenuli su domaći vrlo odlučno. Već na samome početku susreta su poveli 7-3 i 11-7, a kasnije su tu prednost samo održavali i lako priveli set kraju. U drugom setu velika drama. Kaštelani su u dva navrata imali prednost od čak 5 razlike, ali su se Osječani 2 puta vratili i pred kraj seta čak i poveli. Međutim, Kaštelani su ostali smireniji i uspjeli uzeti set rezultatom 25-27.

Tijekom ove sezone Osječani niti jednom nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti aktualnom prvaku, naprotiv, nisu uzeli niti jedan set. No, ovoga puta stvari su bile potpuno drugačije. Vrlo razigrana i raspoložena Mursa nije dopustila Kaštelanima povratak u meč i vrlo sigurno su priveli meč kraju. Kaštelanima su dopustili tek 14 poena u trećem te 15 poena u četvrtom setu, a posebno je atraktivan bio završetak susreta kada je Kepčija navukao trojicu u blok, a Prlić atraktivno završio susret na oduševljenje publike.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U redovima Kaštelana nije bilo srednjaka Corsinija, a razlog uvjerljivog poraza mogu zasigurno tražiti u katastrofalnom napadu i brojnim pogrješkama. Jedino je Šestan na mahove prijetio, ali svi ostali nisu bili na uobičajenoj razini.

U redovima Murse standardno odličan Prlić, ali utakmicu karijere je odigrao primač Marko Oršolić kojeg s punim pravom možemo proglasiti za igrača utakmice.

Ovom pobjedom Mursaši su učvrstili treće mjesto, a do kraja regularnog dijela sezone je ostalo još samo tri kola. Situacija na tablici je već sada poprilično jasna i sve ekipe neslužbeno znaju svoga protivnika u play-offu.


Tekst: Mario Šalinger/odbojka.hr

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!