Sport / Odbojka

Mursa uvjerljivo u polufinalu prvenstva Hrvatske

Mursa uvjerljivo u polufinalu prvenstva Hrvatske

Odigrana je uzvratna utakmica četvrtfinala prvenstva Hrvatske. Nakon što je osječka Mursa u gostima slavila 2-3, kod kuće je vrlo uvjerljivo slavila protiv Centrometala rezultatom 3-0 (25-22) te se na taj način plasirala u polufinale prvenstva Hrvatske.

Na samome početku susreta Mursa kreće vrlo odlučno i na prvom tehničkom time-outu imaju 8-3, a na drugom 16-11. Centrometal polako hvata ritam utakmice i ubrzo je 20-19 što domaćeg stratega tjera na time-out. Kurteš silovitim asom servira za potpunu izjednačnost i rezultat je 21-21, a zatim puca u out, ali tada Prlić vrlo tešku loptu odlično kuha i vraća Mursu na dva razlike. Set je završio blokom Celana za konačni rezultat 25-22.

U drugom setu Mursa odlazi na 7-5, međutim na odlične servise Posavca Centrometal stiže do 7-7. Kod 9-8 Celan blokira za 10-8, a kod 11-9 Trusić odličnim servisom donosi prednost od tri poena razlike. Od 13-11 na redu je Prlić koji odličnim servisima pravi velike probleme Centrometalu i odvodi svoju momčad na čak 17-11 i već se tada znalo da je i drugi set riješen.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na samome početku trećega seta Mursa ima prednost od 5-2 i trener gostiju je primoran zvati time-out. Ubrzo je i 10-5, međutim servisima Gotala i odličnim blokom Centrometal se vraća na 12-10. Ipak Mursa ponovno odlazi na 15-10 i nikakve neizvjesnosti više nije bilo.

Nakon što je u prvoj utakmici Mursa gubila 2-0, trener Paun je napravio neke rotacije i Mursaši su okrenuli utakmicu. Shvatio je strateg Osječana da je to dobitna kombinacija i na teren je poslao isti sastav, jedino je ovoga puta u sastavu bio iskusni srednjak Puljić umjesto juniora Jozića. U redovima Murse je zaista teško bilo koga izdvojiti, svi su odigrali odličnu utakmicu, od onih iskusnih Celana, Puljića, Trusića i Suka, do juniora Marka i Ivana Oršolića te tehničara Jurice Šućura. A korektor Prlić je sasvim sigurno odigrao jednu od svojih najboljih utakmica ove sezone.

Najmlađi na terenu je bio libero Ivan Oršolić koji ima 17 godina, a ovo mu je praktički bio debi u ovako važnoj i zahtjevnoj utakmici. A obje utakmice je odradio besprijekorno i ulijevao je veliku sigurnost na prijemu.

Kada imaš odličnu ekipu i kad imaš ljude koji te potiču da igraš onda je sve lako, a to je upravo i razlog zbog kojeg nisam imao tremu niti u jednom trenutku. Nisam očekivao ovakvu pobjedu od 3-0, ali dobro je da smo prošli dalje. Osjećaj je sjajan, sve je super prošlo i nisam ih iznevjerio – izjava je libera Ivana Oršolića koji je pokazao da je velika nada osječke odbojke.

Centrometal se baš i nije snašao u Osijeku. Nakon što su u Centrometalu uvjerljivo poveli 2-0, ovoga puta im je sportska sreća sigurno okrenula leđa te se nisu uspijeli plasirati u polufinale, iako su to možda tijekom cijele sezone više zaslužili od Osječana.

Osječani djeluju odlično i zrelo, u potpunosti su uspjeli natempirati formu sada kada je najpotrebnije. Ubrzali su igru, na prijemu su sigurni, a u napadu prijete iz svih pozicija.

U polufinalu ih tijekom sljedećega tjedna očekuje Marina Kaštela koja ih je ove sezone svaki puta svladala, međutim ovo je sada neka nova, bolja Mursa i polufinale će zasigurno biti jako zanimljivo pogledati.

Autor: Mario Šalinger


Izdvojeno

Reci što misliš!