Sport / Odbojka

Ekipa ŽOK Osijek poharala Zagreb

Ekipa ŽOK Osijek poharala Zagreb

Protekli četvrtak, Zagrebački odbojkaški savez organizirao je 5. međunarodni Božićni turnir gradskih mlađe kadetskih selekcija. Turnir se održao u Domu odbojke „Bojan Stranić“ u Zagrebu.



Ekipa ŽOK Osijek 06, predvođena trenerom Dariom Fančovićem i pojačana za dvije igračice iz ŽOK Čepin i ŽOK Ferivi Višnjevac osvojila je ovaj izuzetno cijenjeni turnir na kojem nastupaju gradske i regionalne selekcije iz država regije.

Osijek se lako razračunao s protivnicima u grupi Osijek – Žužemberk 2:0 (21:12, 21:15) i Zagreb 2 – Osijek 0:2 (20:21, 17:21) te s maksimalnim brojem bodova zauzeo prvo mjesto.

Polufinale je ponudilo najuzbudljiviju utakmicu u kojoj je Osijek pobijedio Zagreb s 2 poena razlike (21:10, 8:21) i plasirao se u finale. U finalu je čekala neugodna ekipa Grosuplja iz Slovenije. Mlade Slovenke nisu imale šanse pred inspiriranim Osječankama koje su ih pobijedile s 2:0 (21:15, 21:18). Slavlje je moglo započeti.

Nakon utakmice, vidno uzbuđeni trener osječanki Dario Fančović je izjavio: „Emotivno i fizički nas je ispraznila utakmica sa Zagrebom, koju smo dobili tijesno s 2 poena razlike. No uspjeli smo se dignuti i u finalu rutinski pobijediti Slovenke. Čestitam svojim curama na borbenosti i zalaganju, te organizatoru na još jednom lijepo organiziranom turniru. Svakako ćemo doći i nagodinu obranti naslov.“

Na turniru su nastupale igračice ŽOK Osijek 06: Petra Krpan, Katarina Pavičić, Nikol Marošević, Lucija Kurtović, Ana Ivandija, Iva Hodić, Matea Žulj, Nora Sušac, Anamarija Kurtović, Josipa Mavretić, te Iva Tolić iz ŽOK Čepin i Ema Miličević iz ŽOK Ferivi Višnjevac.


Izdvojeno

Reci što misliš!