Sport / Odbojka

Mursa očekuje punu dvoranu protiv Finaca

Mursa očekuje punu dvoranu protiv Finaca

Osječka Mursa danas dočekuje finsku VaLePu u šesnaestini finala Challenge Cupa, a susret počinje u 18 sati u maloj dvorani ''Gradski vrt''.

Mursa-Osijek je svoju europsku premijeru imala u CEV Cupu protiv francuskog Arago de Setea. Kako su protiv jake francuske momčadi poraženi u obje utakmice, svoj put nastavljaju u nešto slabijem europskom natjecanju – Challenge Cupu.

Challenge Cup nije toliko atraktivno natjecanje poput Lige prvaga ili CEV Cupa, ali svakako ima dosta jakih europskih momčadi koje treba respektirati. VaLePa je u Challenge Cupu igrala kvalifikacijsku fazu te su za protivnika imali srpsku momčad Ribnicu iz Kraljeva. Ribnica se nije pokazala kao ozbiljan protivnik u tom susretu te su obje utakmice izgubili uzevši samo jedan set.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako je VaLePa igrala kvalifikacijsku fazu, oni su zapravo dosta jaki. Ove sezone imaju dobru ekipu što pokazuju i njihovi rezultati u finskom prvenstvu, trenutno su na vodećoj poziciji uz samo jedan poraz u 12 kola. U ekipi imaju odličnog finskog reprezentativca Olli Kunnarija koji će zasigurno biti najveća prijetnja za Osječane, a tu je i iskusni Bjelorus Eduard Venski, kao i tehničar ekipe, ujedno i kapetan Antti Esko.

Mursaši očekuju punu dvoranu u Osijeku te će zasigurno pružiti svoj maksimum. Sete je bio prejak u CEV Cupu prije 40-ak dana, a vjerujemo kako će se danas situacija ipak drugačije odvijati. Mursa vjeruje u pozitivan rezultat, a Osječanima preostaje samo da dođu u dvoranu Gradski vrt i bodre svoje domaće dečke te uživaju u europskoj odbojci.

Autom: Mario Šalinger


Izdvojeno

Reci što misliš!