Mursa očekuje punu dvoranu protiv Finaca

Mursa očekuje punu dvoranu protiv Finaca

mursa-francuzi

Osječka Mursa danas dočekuje finsku VaLePu u šesnaestini finala Challenge Cupa, a susret počinje u 18 sati u maloj dvorani ''Gradski vrt''.

Mursa-Osijek je svoju europsku premijeru imala u CEV Cupu protiv francuskog Arago de Setea. Kako su protiv jake francuske momčadi poraženi u obje utakmice, svoj put nastavljaju u nešto slabijem europskom natjecanju – Challenge Cupu.

Challenge Cup nije toliko atraktivno natjecanje poput Lige prvaga ili CEV Cupa, ali svakako ima dosta jakih europskih momčadi koje treba respektirati. VaLePa je u Challenge Cupu igrala kvalifikacijsku fazu te su za protivnika imali srpsku momčad Ribnicu iz Kraljeva. Ribnica se nije pokazala kao ozbiljan protivnik u tom susretu te su obje utakmice izgubili uzevši samo jedan set.

Iako je VaLePa igrala kvalifikacijsku fazu, oni su zapravo dosta jaki. Ove sezone imaju dobru ekipu što pokazuju i njihovi rezultati u finskom prvenstvu, trenutno su na vodećoj poziciji uz samo jedan poraz u 12 kola. U ekipi imaju odličnog finskog reprezentativca Olli Kunnarija koji će zasigurno biti najveća prijetnja za Osječane, a tu je i iskusni Bjelorus Eduard Venski, kao i tehničar ekipe, ujedno i kapetan Antti Esko.

Mursaši očekuju punu dvoranu u Osijeku te će zasigurno pružiti svoj maksimum. Sete je bio prejak u CEV Cupu prije 40-ak dana, a vjerujemo kako će se danas situacija ipak drugačije odvijati. Mursa vjeruje u pozitivan rezultat, a Osječanima preostaje samo da dođu u dvoranu Gradski vrt i bodre svoje domaće dečke te uživaju u europskoj odbojci.

Autom: Mario Šalinger
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja