Sport / Odbojka

Mursa traži iznenađenje u Seteu

Mursa traži iznenađenje u Seteu

U prvom kolu CEV Cupa odbojkaši osječke Murse snagu će odmjeriti sa francuskim predstavnikom Arago de Seteom. Nakon što su u subotu otputovali u Rovinj u sklopu 3. kola A1 lige, već u ponedjeljak su se iz Rovinja zaputili na jug Francuske.

U nedjelju smo odradili trening u Rovinju, međutim u ponedjeljak nismo mogli trenirati jer smo putovali 20 sati za Sete. Danas ćemo normalno trenirati u Seteu i upoznati dvoranu i uvjete te ćemo sutra biti 100% spremni i nabrijani. Početak je sezone i umor se neće osjetiti. – izjavio je trener Murse Robert Celan.

Arago de Sete je godinama u vrhu francuske odbojke i jako je atraktivan protivnik. Ove sezone imaju u potpunosti novu momčad u odnosu na prošlu sezonu. Ostali su tek kapetan Lukas Bauer i primač Frederic Barais. Međutim, doveli su jake i iskusne igrače poput tehničara Takanike i korektora Pavela Bartika koji je već godinama jedan od najučinkovitijih igrača lige. Tu su još i iskusni estonski reprezentativac Keith Pupart, primač Thomas Lamoise te odlični srednjaci Lorsheijd i Vigrass. No, trener Patrick Duflos sezonu je započeo sa 4 uzastopna poraza i u lošoj formi dočekuju Osječane.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ne znam tempiraju li formu za nas, ali samopouzdanje im je sigurno poljuljano. Doživjeti 4 uzastopna poraza na startu sezone je veliki udarac za svakoga, pogotovo za ekipu koja si svake sezone postavlja visoke ciljeve. Ne znam što se s njima događa, ali početak je sezone i nisu uigrani, a to bi mi trebali znati iskoristiti. Proučavali smo ih dosta, vidjeli smo da Takaniko koristi najčešće korektora Bartika i ukoliko on ne prođe 2-3 lopte, uvlači se nemir u njihove redove i nemaju kvalitetnih riješenja, a primjetio sam da rijetko igraju kroz sredinu. Prijem im je odličan i naš plan je da ih što više odvučemo od mreže kvalitetnim servisom. Znam da su jako atraktivan protivnik i da nemaju slabu kariku u ekipi, ali mi idemo odigrati najbolje što možemo i pokušati uzeti set ili dva, na kraju krajeva zašto ne bismo i pobjedili. Za mene ne bi bilo preveliko iznenađenje da mi pobjedimo i prođemo dalje jer oni su vidno uzdrmani. U svakom slučaju veliki odbojkaški spektakl, a mi ne respektiramo baš nikoga, pa tako ni njih!" – odlučno je zaključio Celan.

Sete prošle sezone nije ispunio svoja očekivanja. Glavni ciljevi su im bili finale kupa i finale prvenstva, međutim nisu ispunili niti jedno niti drugo. Upravo im je iz tog razloga i budžet nešto smanjen te za ovu sezonu raspolažu sa 1 000 000 €. Naši klubovi mogu samo sanjati o tolikom budžetu i teško je to uopće uspoređivati, ali baš zato je i inat u ovakvim utakmicama veći.

Utakmica je na rasporedu u srijedu, 23.10. u 20 sati, a uzvrat je za tjedan dana u Osijeku.

Tekst: M.Šalinger


Izdvojeno

Reci što misliš!