Sport / Nogomet

VIDEO: Inter - Osijek 1:0

VIDEO: Inter - Osijek 1:0

Nogometaši Osijeka propustili su još jednu dobru priliku da se „ušuljaju“ u gornji dio prvenstvene tablice. Osim toga prekinuli su 17 godina dugu tradiciju neporaženosti u susretima protiv Intera. Ipak, to je definitivno bilo najmanje zlo u minimalnom porazu.
Mnogo veću zabrinutost mora izazvati činjenica da Osječani olako gube bodove u ovoj sezoni. Bila je to još jedna utakmica iz serijala „vjerovali ili ne“. Osijek mnogo bolje vlada situacijom, igrom kida suparnika, ali na kraju obično – izgubi!
e19a30945697bbc9e243db40ea713f60.jpg
Nemoguća priča. Možda za one koji nisu gledali Osijek. Uostalom, nakon susreta nekadašnji trener bijelo-plavih, koji je dobrim dijelom zidao ovu momčad, a danas sjedi na klupi Intera, Ilija Lončarević, bez ustezanja je priznao:
- Što smo mi preživjeli u prvom poluvremenu nisam valjda nikada doživio u svojoj trenerskoj karijeri. Ne znam tko nas je čuvao, ali Osijek je do poluvremena mogao voditi 3:0.
Naglasak je na mogao. Ali nije. To više ne može biti priča o nesreći ili „takvom danu“ jer se sad prečesto ponavlja. Problem je u tome što Osijek u kadru koji forsira Branko Karačić nema pravog “strijelca ubojicu”. Priča nije nova, ali traje i gotovo ništa, naravno, ne daje. Osim gomile frustracija.
- Rezultatom, naravno, nisam zadovoljan, no igra je bila sasvim u redu s obzirom na uvjete u kojima smo igrali. Ne mogu igračima previše zamjeriti – osim realizacije. Upravo, kvaliteta igre me ohrabruje da ćemo u sljedećim susretima napraviti bolje rezultate - rekao je Branko Karačić, trener bijelo-plavih.
Dakle, Osijek je nakon još jednog susreta pobrao komplimente za dobru igru, ali bodovi su opet ostali na suparničkoj strani. Od toga se definitivno ne živi.
- Mi ovakve utakmice nemamo pravo izgubiti - očajavao je kapetan Ivo Smoje.
Da, ali ih gube. Pogodio je Osijek gredu, dvaput su domaćini raščišćavali loptu s vlastite linije vrata, “odbijanci“ nakon udaraca Osječana odlazili su zamalo pokraj vratnice ili ravno u ruke domaćeg vratara Krševana Santinija. Izgledalo je kao da se netko čisto iživljava nad “bijelo-plavima”, a onda i veliki finale, primljen pogodak iz jedne jedine ozbiljne akcije. Gotovo da bismo povjerovali u nekakvu “teoriju urote“. Čisti užas, koji je nažalost sve češće - gruba stvarnost.
I uz sve te nesreće ili kako ih već želite doživjeti taj „vaterpolo“ u Zaprešiću je pokazao još neke limite. Osječani se dugo nisu uspijevali naviknuti na činjenicu da je teren obična bara na kojoj je nemoguće vući loptu. No uporno su to pokušavali i upadali u probleme. To je jedan od dokaza bezidejnosti jer većini igrača treba tri, četiri, pa i više dodira da pronađu kvalitetno rješenje u proigravanju. To je definitivno previše i značajno usporava igru. To je rješiv problem, ali ovaj s propuštanjem tolikih prilika definitivno postaje „kamen oko vrata“ koji Osječane vuče prema dnu prvenstvene tablice, a tamo ih nije ugodno gledati.

PLUS
Osijek je bez obzira na poraz pokazao da ima „glavu i rep“. Naravno, kad se utakmica izgubi, onda je to slaba utjeha, ali ipak predstavlja temelj za sljedeće partije. Jedino što nam je nejasno zbog čega stručni stožer ne poduzima energičnije korake na rješavanju najozbiljnijeg problema Osijekove igre – realizacije. Sezonu su bijelo-plavi započeli s tim problemom, zbog njega je stradao i Tomislav Steinbrückner, ali se ni Karačićevim dolaskom nije mnogo toga promijenilo.
MINUS

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Josip Lukačević koji je ljetos u Gradski vrt stigao s mnogo pompe, najavljen kao veliko pojačanje, dosad je tek veliko razočaranje. Gotovo da ni jednu od njegovih vrlina koje je iskazivao dok je igrao za Cibaliju još nismo vidjeli, a u Zaprešiću je i jedan od izravnih krivaca za primljeni pogodak. I dalje ne sumnjamo da je riječ o kvalitetnom igraču, ali negdje u svemu tome postoji „feler“. Na terenu djeluje kao da ne igra posve zdrav jer je u duelima preoprezan, a nema ni onog njegovog lakog koraka kojim po lijevoj strani prolazi poput vihora.

Bez Smoje protiv Zadra
Kapetan Osijeka Ivo Smoje u Zaprešiću je dobio žuti karton. To mu je treća javna opomena i zbog toga će bijelo-plavi u sljedećem prvenstvenom kolu kada u Gradski vrt dolazi Zadar biti lišeni njegovih usluga.

VIDEO:
{youtube}juDdQEb81pQ{/youtube}

TEKST: www.glas-slavonije.hr

VIDEO: www.stv.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!