Sport / Nogomet

Neposluh u svlačionici NK Osijeka

Neposluh u svlačionici NK Osijeka

Polako, ali sigurno raspleće se situacija oko igračkog kadra u NK Osijek-u. Kao što je bilo i najavljivano, čelni ljudi prvoligaša iz Gradskog vrta ovog su tjedna intenzivirali pregovore s igračima kojima na ljeto istječu ugovori.

Tako su jučer na red došla njih četvorica, kojima je ponuđeno produženje suradnje za sljedeće dvije i pol godine, odnosno do lipnja 2013. godine.

- Ponudili smo jučer nove ugovore Domagoju Pušiću, Hrvoju Kurtoviću, Vedranu Nikšiću i Jurici Pranjiću. Svi su ti novi ugovori prilagođeni novoj financijskoj situaciji, a igračima smo ostavili da razmisle o njima te odluče. Danas čekamo i konačni odgovor Zorana Kvržića, kojem smo već ranije ponudili produžetak suradnje - pričao je predsjednik NK Osijek Robert Špehar koji je još jednom potvrdio kako klub neće pristajati ni na kakve ucjene te da će u momčadi ostati samo oni kojima je NK Osijek u srcu.

Ostaju oni kojima je klub u srcu

Što to konkretno znači, najbolje se vidi u situaciji oko Mileta Škorića, kojemu je također ponuđen novi ugovor, no došlo je do “razmimoilaženja u stajalištima”.
- Škorić je pokazivao potencijal, ali prema mišljenju struke, u ove tri godine premalo je pokazao i dao, može se slobodno reći da je stagnirao. Ipak, odlučili smo mu pružiti još jednu priliku, da taj svoj skriveni potencijal u cijelosti pokaže te smo mu ponudili produženje. Međutim, on je to na jedan nekorektan način odbio, nije htio niti saslušati nove uvjete, jednostavno je rekao da mu ne pada na pamet produžiti ugovor s NK Osijek. Naravno da smo moji suradnici Damir Vuica te Vlado Bilić i ja ostali konsternirani takvim ponašanjem. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali ipak to mora biti na jedan korektan način. Naravno da je Škorić za nas završena priča i on više neće igrati za naš klub - oštar je bio Špehar koji je naglasio kako Škorić neće trenirati s prvom momčadi nego će imati svog trenera do kraja sezone. Škorić je upućen i Disciplinskoj komisiji kluba, ali ne zbog odbijanja potpisivanja novog ugovora, nego “grijeha” s nedisciplinom.

Skraćivanje popisa i prije Turske

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Znali smo prijeći i preko nekih stvari oko nediscipline, poput kašnjenja na trening, a jednom čak i na utakmicu. Ali, više nećemo, on je zadnji s kojim smo krenuli sentimentalno, od sada ćemo gledati isključivo interes kluba.

Na Disciplinsku komisiju ide zbog toga što je svaki igrač tijekom stanke morao biti dostupan, a Škorić to nije bio. Dva su ga tjedna tehnički tajnik Vuica i sportski direktor Bilić pokušavali dobiti, no jednostavno se nije javljao na pozive, što je nedopustivo ponašanje. No, možda je i bolje da je ovako ispalo, da ne trošimo emocije ni vrijeme na igrača koji se nije uspio nametnuti, a kojem smo ipak bili spremni ponuditi novu priliku.
Ovaj je slučaj pridonio i zaokretu što se tiče popisa igrača za Tursku. Prvobitni je plan bio da tamo odu praktički svi koji su pod ugovorom, no sada je odlučeno da se treneru Branku Karačiću već idućeg tjedna omogući normalan rad s 22 igrača te trojicom vratara. Ostaje za vidjeti i hoće li Škorićev primjer utjecati na odgovore ostalih igrača kojima su ponuđeni novi ugovori. Borba za mjesto na “listi ostanka” svakako će biti zanimljiva.


Damir Vuica: „Ovako nešto nisam doživio“

Svoje viđenje propalih pregovora sa Škorićem prenio je i tehnički tajnik bijelo-plavih Damir Vuica.
- Nakon što smo ga prethodno dva tjedna Bilić i ja pokušavali dobiti telefonom, dogovorili smo sastanak prije Božića na kojem se nije pojavio. A potom se onda dogodi ovako nešto, što moram priznati da nisam doživio. Škorić je mlad, perspektivan igrač, mišljenje struke bilo je da je zavrijedio još jednu priliku, unatoč tome što nije pokazao sve što smo očekivali. No, on je decidirano odbio svaki razgovor, nije htio niti saslušati prijedlog novog ugovora, nego želi ići svojim putem jer ga NK Osijek ne zanima. Iz mog iskustva mislim da nije dobro postupio. Na njegovom mjestu ja bih prvo pogledao ponuđene uvjete pa onda nakon nekoliko dana dao odgovor.

Škorić jučer nedostupan

Pokušali smo jučer čuti i drugu stranu, no mobitel Mileta Škorića bio je isključen. Bilo bi zanimljivo čuti što je navelo 19-godišnjeg veznjaka na ovakav rezolutni odgovor klupskom čelništvu, je li razlog nezadovoljstvo statusom ili mu je stigla ponuda iz neke druge sredine. Ili je jednostavno riječ o nepromišljenom mladenačkom hiru. Škorić je upućen i Disciplinskoj komisiji kluba, ali ne zbog odbijanja potpisivanja novog ugovora nego prijašnjih grijeha s nedisciplinom.

G. Roguljić (Glas Slavonije)



Izdvojeno

Reci što misliš!