Sport / Nogomet

Uskoro čistka u Gradskom vrtu

Uskoro čistka u Gradskom vrtu

Još su samo dva dana ostala do početka priprema NK Osijek za proljetni nastavak sezone. Nogometaši su sigurno dobro iskoristili mjesec dana odmora, dok si čelnici kluba takav luksuz nisu mogli priuštiti.

Nije ni čudno kada se zna da vodstvo bijelo-plavih mora riješiti kadrovsku problematiku, koje nema malo. Potrebno je riješiti pitanje još većeg broja igrača kojima na ljeto istječu ugovori, ali i odrediti na koje se igrače može računati za iduće razdoblje.

Gužva na prozivci  Trenutačno su pod ugovorom 34 nogometaša, a kada se tome dodaju i stipendisti, onda je jasno da će na prvoj prozivci u ponedjeljak vladati velika gužva.
- To je velika brojka i naravno da s tolikim fondom igrača trener Karačić ne može normalno raditi. No, mi smo si zacrtali da u prvih tjedan-dva od početka priprema obavimo razgovore sa svima. I s onima na koje računamo i s onima koji su u drugom planu te ćemo taj broj nastojati “srezati” već do odlaska na drugi dio priprema u Tursku - pričao je predsjednik NK Osijek Robert Špehar koji je najavio kako u klubu žele doći do optimalne brojke od 22 igrača i tri vratara. No, čini se kako će u avionu za Tursku ipak biti više putnika, jer konačna lista igrača na koje se računa za drugi dio prvenstva neće biti finalizirana do 26. siječnja.
- Moguće je da će u Antalyu otputovati nešto veći broj nogometaša, ali nakon Turske ćemo i konkretno objaviti imena igrača s kojima namjeravamo krenuti u proljetni dio sezone. Već sam razgovarao s trenerom Karačićem o toj temi i u načelu već imamo viziju o kojim bi se igračima tu radilo. Naravno, uvijek je moguće da se dogodi neki iznenadni odlazak ili dolazak, ali sigurno je da će od 7. veljače s prvom momčadi trenirati samo ta 25-orica.

Ponuda još nema 

Kako je pojasnio Špehar, klub nema namjeru tjerati igrače pod ugovorom, a za koje se procijeni da ne odgovaraju ambicijama bijelo-plavih više im neće biti omogućen trening s prvotimcima.
- Mi ćemo sve svoje obveze profesionalno poštovati i onima koji će ispasti iz kombinacija osigurat ćemo posebnog trenera. Meni je samo nejasan nedostatak ambicija kod takvih igrača, koji u situaciji kada su vezani višegodišnjim ugovorima, a odigraju samo nekoliko utakmica po sezoni, odbijaju odlazak na posudbu. Nije mi jasno da ne žele ići i igrati, jer sjedenjem na tribini sigurno neće napredovati. Očito je nekima dobro primati plaću samo za treniranje, ali takvo ćemo ponašanje promijeniti i više ga nećemo tolerirati, a igrači će se morati suočiti s time - najavio je nove “vjetrove” u klupskoj politici predsjednik bijelo-plavih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Iako su i Špehar i Karačić sigurno već “podcrtali” neka imena kojima bi se htjeli zahvaliti na suradnji, ipak još s njima za sada ne žele izlaziti u javnost. Razlog je jasan, u Gradskom vrtu ne žele sami rušiti cijenu svojih “proizvoda” jer bi, jasno, za takve igrače tada bilo vrlo teško dobiti primjerenu odštetu. Konkretnih ponuda za osječke nogometaše trenutačno nema, ima tek upita menadžera koji se uglavnom raspituju za igrače koji bi klub napustili bez odštete. Naravno, za takvu opciju u Gradskom vrtu ne žele ni čuti.
- Bez odštete mogu otići jedino igrači poput Stojkića, s kojima smo se korektno rastali, a i tu smo zaštitili svoj interes jer smo ugradili klauzulu o dijelu odštete od njegovog sljedećeg transfera. Za igrače koji su prošli Osijekovu školu nogometa i za one u koje smo ulagali i po osam-devet godina takva opcija ne dolazi u obzir. No, očito je da za neke od njih i nema takvog zanimanja, da ipak nisu toliko dobri kao što sami misle jer pravih ponuda za sada nema - završio je predsjednik osječkog prvoligaša s najavom novog načina ophođenja s brojnim igračkim kadrom.


Vuka stiže ako netko ode

Iako su i predsjednik Špehar i trener Karačić najavljivali iskusnog napadača, od toga za sada još nema ništa. Špehar je potvrdio kako je razgovarao s Marijanom Vukom, no taj je posao još daleko od realizacije.
- Mi cijenimo Marijana, uostalom, on je naš igrač. Razgovarali smo s njim i izrazili svoje želje i on je tip igrača koji bi dobro došao. Naravno, nije rješenje na duge staze, no iskusan je golgeter i sigurno je kako bi nam pomogao u kraćem razdoblju. No, i njemu smo pojasnili da je njegov dolazak moguć jedino ako uspijemo plasirati neke od aktualnih napadača.

Tekst: G. Roguljić (Glas Slavonije)

Ibriks potpisao do 2013.

Dodajmo vijestima iz Gradskoga vrta kako je prije tri dana Ivan Ibriks produžio ugovor s Osijekom i to do ljeta 2013. godine. Ugovor je potpisan na obostrano zadovoljstvo, a Ivan je izrazio želju da se do početka priprema u potpunosti oporavi i svojim igrama zasluži povjerenje trenera Karačića.



Izdvojeno

Reci što misliš!