Sport / Nogomet

Ivica Olić pomaže đakovačku nogometnu akademiju

Ivica Olić pomaže đakovačku nogometnu akademiju

ĐAKOVO - Nogometna akademija iza koje stoje Grad Đakovo i Malonogometni klub Certissa, na proljeće će početi rad. Potvrdili su nam to đakovački gradonačelnik Zoran Vinković i predsjednik Certisse Dubravko Sočković. U priči oko investitora spominje se ime popularnog nogometaša Ivice Olića, što je jučer službeno potvrđeno.

Akademija se uvelike gradi uz đakovački Gradski bazen, a Sočković kaže kako se o početku rada raspituju roditelji i rekreativci. Vinković pak ne krije zadovoljstvo ovim projektom.

- Grad Đakovo, odnosno gradonačelnik, donio je odluku o dodjeli na privremeno korištenje nekretnina Malonogometnom klubu Certissa Đakovo, a riječ je o dijelu čestica koje se nalaze na području Gradskog bazena, na kojima se uz prateće sadržaje gradi nogometni teren s umjetnom travom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Taj teren se daje na rok od 10 godina s mogućnošću produženja na još 10 godina, s tim da sagrađeni teren nakon 10 godina postaje vlasništvo Grada. Malonogometni klub ustupit će Gradu 20 termina mjesečno za potrebe Grada i po dva termina tjedno za NK Đakovo, Croatiju i Malonogometni klub Đakovo.

Potpisan je i ugovor koji omogućuje gradnju nogometnog centra s umjetnom travom i zatvorenim balonom. “Taj ugovor, u skladu s novim zakonom, nosi naziv Ortački. Ne radi se o nikakvim ortacima, sve je transparentno. U njemu su navedene obveze MNK Certissa, kao investitora i Grada Đakova kao suinvestitora”, rekao je Vinković.

- Iza projekta smo moj kolega Matijas Jurić i ja, a veliku potporu imamo od Ivice Olića. Dobri smo još iz školskih dana, a i danas se družimo. Kada se otvori akademija, pratit će rad, stoga i on stoji iza akademije. Ipak, nije točna informacija da cijeli taj projekt Olić radi sam, no bez njegove podrške sami ne bimo ga mogli napraviti, prevelika je to investicija, kazao je Sočković.

Ipak, dodao je, radovi teku usporeno i tromo. “Još 19. ožujka smo dobili rješenje, do sada i sve dozvole, podnijeli potrebne zahtjeve i trenutačno čekamo priključak struje. Još preostaje podići balon, jer teren je postavljen, a svlačionice završene. Dalje ovisi o vremenskim uvjetima i priključku struje. U planu je gradnja još jednog paralelnog terena, a ukupna investicija tog sportskog centra iznosit će 200 tisuća eura”, kazao je Sočković.

Neuspješni dogovori s Hrvatskim nogometnim savezom

Osobno sam zadovoljan što nakon niza pokušaja suradnje s Hrvatskim nogometnim savezom vezanim uz gradnju malonogometnih terena, gdje je Grad trebao na ovakav način sudjelovati u tome, do sad nije bilo ništa, a sada smo uspjeli u ovom projektu. Podsjetit ću da je jedne godine bilo potpisano pismo namjere, dok je već druge Grad Đakovo u gradnju takvih terena trebao uložiti više od 2/3 financijske vrijednosti. Ovo je mnogo bolji način i nadam se da je to tek početak”, kazao je Vinković.

TEKST: Maja Muškić (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!