Sport / Nogomet

VIDEO: Turnir osam osječkih kafića

VIDEO: Turnir osam osječkih kafića

Bila je to večer koju ćemo dugo pamtiti. Srećom, ne i predugo, jer će sljedeće godine Udruga Novi dan koja skrbi o djeci s teškim invaliditetom opet organizirati sličan happening, pa nema razloga da se sa sjetom prisjećamo svega što smo vidjeli te večeri.

Humanitarni spektakl “Osječki malonogometni dan za Novi dan” posve je uspio. Osam osječkih kafića koji su nastupili uspjeli su okupiti 50-ak nogometnih veličina koje je predvodio najveći - kralj strijelaca Davor Šuker. Njegova pojava cijeloj je priči dala novu dimenziju, a on se doista i ponašao kao prava veličina.

Novi dan i dogodine

Bila je to večer kada je bio dostupan svima i zbog toga mu kapa dolje. No, uz sve te bivše i sadašnje nogometne veličine jedna je zvijezda sjala najjače. Bila su to djeca iz Udruge Novi dan. Bila je to večer posvećena samo njima, jer svi smo u Zrinjevcu bili samo zbog njih. Iskreno, nekoliko puta su nam se oči napunile suzama. Najčešće se događalo kada su ta djeca predavala zahvalnice sudionicima turnira i kada su svi izišli na sredinu Zrinjevca i bili nagrađeni dugim i iskrenim pljeskom. Istina, gledatelja je moglo i moralo biti više, ali nećemo kvariti priču. Ona koja je ispričana te večeri u Zrinjevcu zapravo je bila čista - bajka.
- Nemam riječi kojima bih zahvalio svima koji su dali svoj doprinos ovom spektaklu. Poznatih je lica bilo doista jako mnogo, ali prave i jedine zvijezde večeri bila su naša djeca. Uspjeli smo im izmamiti široki osmijeh na lica, a to njihovim životima daje novu dimenziju, emotivno je pričao Zoran Lacković, tajnik Udruge Novi dan, čovjek koji je zajedno s Marijom Barišićem osmislio i organizirao tu prelijepu večer.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Šukeru nije silazio osmijeh

Malonogometni turnir bio je središnji događaj, ali odlično je upotpunjavan sa zabavnim točkama. Često su “ulijetale” cure iz plesne skupine Midal, a atmosferu su u dvorani svojim pjesamama podizali Prva liga, Kiki Rahimovski, Leo i Feniks koji je skladao isključivo za Udrugu Novi dan. Uglavnom, bila je to večer nabijena snažnim emocijama, a svatko je mogao sebi pronaći jedan komadić spektakla koji će dugo pamtiti. Ako ćemo gledati samo sa sportske strane - nama će usječen u sjećanju ostati trenutak kada su na parket u dresu Club Galerije zajedno izišli Mario Pavišić i Slavko Pinter Tarzi. Dvije legende osječkog malog nogometa možda smo i posljednji puta vidjeli zajedno na parketu. I to je moralo izazvati provalu emocija kod svih koji pamte njihov hakl. I takvih je stvari bilo na pretek. Snažnu podršku dobio je i Ivo Ergović, vidjeli smo na djelu praktično sve ono vrijedno što je Osijek dao nogometu u posljednjih 30-ak godina, a kada je sve to u funkciji uveseljavanja djece iz Udruge Novi dan onda nam osmijeh zadovoljstva ne može i ne smije sići s lica. I za kraj nam ostaje da citiramo Davora Šukera.
- Ovo je bila sjajna priredba. Vidimo se dogodine!
Da, vidimo se dogodine i nestrpljivo ćemo čekati taj dan. Jedno veliko hvala Udruzi Novi dan što nam je darovala jedan takav spektakl!

 

“Revijalac” pripao humanitarnim zvijezdama

Osim sedam natjecateljskih odigrana je i jedna utakmica revijalnog karaktera. U njoj su se sastali Gradsko poglavarstvo koje je, podrazumijeva se, predvodio gradonačelnik Krešimir Bubalo i Humane zvijezde, a čiji je “cappo” bio Davor Dretar - Drele. Istina, sastav Humanih zvijezda bio je nešto drukčiji od očekivanog (premalo je bilo estradnjaka nap.a.), ali nije smetalo. Utakmica je odigrana, a pobijedile su Humane zvijezde s 3:2.

 

Gledatelj mjerio puls

Jedna od zanimljivosti programa bilo je i izvođenje šesteraca za 3.000 kuna koje je donirala tvrtka Anić holding. Šesterce su izvodili Davor Šuker i gledatelj Dado Petrović, a branio je Branko Škaro. “Zlatna kopačka” iz '98 očekivano je odnijela pobjedu, ali da se Petrović češće koristio baš Šukerovim forama možda bi ishod bio drukčiji. Naime, jedini put kad je Petrović zabio (izvodila su se po tri šesterca nap.a.), prije udarca si je mjerio plus na vratnoj žili (to je Šuker napravio kada je u osmini finala SP-a u Francuskoj pucao ponovljeni jedanaesterac protiv Rumunjske). Šuker je tako na penale odnio 3.000 kuna i naravno da ih je odmah proslijedio Udruzi Novi dan.

 

{youtube}hExrs5_fvdk{/youtube}

 

Tekst: Glas Slavonije
Foto: Davor Kibel


Izdvojeno

Reci što misliš!