Sport / Nogomet

VIDEO: Veliki humanitarni malonogometno-zabavni spektakl

VIDEO: Veliki humanitarni malonogometno-zabavni spektakl

Veliki humanitarni malonogometno-zabavni spektakl uskoro će se održati u osječkoj dvorani Zrinjevac.  Isprva je sve to bilo nekako stidljivo, ali kako je priča odmicala, postajalo je sve jasnije da to neće bitiobičan humanitarni turnir ili utakmica kakvih je na stotine, već pravi spektakl u kojem će svatko tko bude došao u dvoranu Zrinjevac moći pronaći nešto za sebe.

- Na ideju smo došli Mario Barišić i ja. Obojica smo zaljubljenici u mali nogomet i zaključili smo da bi Osijeku jedna takva priredba doista dobro došla. U zimi se malo toga događa, pa će okupljanje brojnih nogometnih zvijezda, bivših ili sadašnjih, na jednom mjestu, vjerujemo, privući pozornost naših sugrađana. Želim posebno naglasiti humanitarnu stranu tog turnira. Naime, sav prihod ide za Udrugu “Novi dan” koja pokušava pomoći djeci s teškim invaliditetom u socijalizaciji. Sredstva koja prikupimo na turniru bit će iskorištena za kupovinu didaktičkih igračaka te za uređenje igrališta za djecu s posebnim potrebama - kaže Zoran Lacković, tajnik Udruge “Novi dan” i jedan od inicijatora tog događaja, pa dodaje:
- Važnost Udruge “Novi dan” za tu je djecu neprocjenjiva. Naime, u gradu Osijeku zbog stalne potrebe za posebnom skrbi te za stručno-medicinskim osobljem ta djeca nemaju odgovarajuću instituciju u kojoj bi se mogla družiti i živjeti. Zato kroz aktivnosti Udruge Novi dan omogućujemo toj djeci svakodenvna druženja, ali i stručni nadzor - kaže Lacković.

Turnir je zamišljen tako da svaki od osam kafića koji sudjeluju mora u svojim redovima imati najmanje dvije nogometne zvijezde, ali prema najavama bit će ih i daleko više. Naime, taj će turnir biti svojevrsna retrospektiva novije povijesti NK Osijeka, a bit će tu i prvoligaških igrača i iz drugih gradova.
Uglavnom, već po imenima kafića može se zaključiti tko će za koga igrati. Naime, sudjeluju St. Patrick's pub, Disco OKS, Caffe bar Sporting, Caffe bar Stara Drava, Caffe bar College, Caffe bar Gravia, Caffe bar Tomislav i Caffe bar Galerija. Bit će to jedinstvena prilika da navijači opet na okupu vide dobar dio generacije koje je ujesen 2000. godine žarila i palila hrvatskom i europskom scenom, a sigurno će biti i igrača iz hrvatske reprezentacije koja se 1998. godine okitila broncom za SP-u. Uglavnom, sportski dio spektakla trebao bi biti vrhunska poslastica. Ništa manje zanimljiv neće biti ni zabavni dio u kojem će sudjelovati i pjevati: Prva liga, Kiki Rahimovski, Leo, zatim ŠPU Feniks, PS Midal, plesni par Kešinović-Šuker. Voditelj cijelog programa bit će Davor Dretar-Drele, a taj spektakl održat će se u dvorani Zrinjevac u nedjelju, 19. prosinca, s početkom u 16 sati. D. Keler

PRETPRODAJA ULAZNICA
Ulaznice za taj humanitarni malonogometno-zabavni spektakl koštaju 20 kuna, a bit će ih moguće nabaviti i u pretprodaji. Osim što će se moći kupiti u svim “kafićima” koji nastupaju na turniru, bit će dostupne i u Caffe baru ŠD Zrinjevac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

KAFIĆI DONIRAJU PO 5.000 KUNA
Inače, nastup na turniru kafići će doinirati s po 5.000 kuna, a nije isključeno da će biti i nekih osobnih donacija. Osim toga predviđena je i revijalna utakmica u kojoj će snage odmjeriti momčadi Gradskog poglavarstva i “Dreletovih fudbalera”, a ta će momčad biti sastavljena od estradnih umjetnika.

VIDEO:

{youtube}IpXjC-FKyx8{/youtube}



d36fdae1e9f7694027faf2a7570b8172.jpg

TEKST: D.Keler; www.glas-slavonije.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!