VIDEO: Osijek - Lokomotiva 0:0

VIDEO: Osijek - Lokomotiva 0:0

Kakva utakmica, a završila je bez pogodaka! Ljudi koji su vodili statistiku izbrojili su 50-ak udaraca prema vratarima, mi smo pak izbrojili 13 čistih prilika za pogodak s obje strane, triput se tresla greda, ali u cijelom tom ludilu mreže su ostale netaknute!!


Nevjerojatno, ali istinito. Sve je izgledalo kao natjecanje u promašajima u kojem je pobjednik, nažalost, opet bio Osijek. Zapucali su bijelo-plavi više prilika, a vjerojatno i onu najbolju kada Prijić sa samo tri-četiri metra nije u mrežu zakucao sjajan ubačaj Ivana Miličevića. Treba priznati istinu i reći da su i gosti bili donatorski raspoloženi jer su Bule, Antolić i Bekić imali strašne prilike za pogotke, ali su ih i oni upropastili. Uglavnom, Gradski vrt kao da je postao uklet za strijelce, a ta grozna neefikasnost na kraju je stajala posla trenera Osijeka Tomislava Steinbrücknera.
- Što ću reći? Toliko prilika smo stvorili, ne samo danas nego u ova četiri kola, ali lopta jednostavno neće u mrežu. Slažem se da je i Lokomotiva imala svoje prilike, ali tek nakon što smo mi počeli jurišati glavom bez obzira. Ne znam što sam mogao još probati u toj utakmici - kaže Tomislav Steinbrückner, sad već bivši trener “bijelo-plavih”.
Točno tako, da je bilo tko bio na njegovom mjestu, teško da bi mogao učiniti nešto drugačije. Izrotirao je četiri napadača, igrao s tri “špice“ i odstupio od svojih nogometnih principa. Napao je sa svim što je imao ne mareći za obranu, ali nije išlo. Čisto prokletstvo. Odigrao je Steinbrückner i svog posljednjeg napadačkog aduta Igora Prijića, ali i taj je te večeri bio preslab za tjeranje prokletstva koje se nadvilo nad Gradski vrt. Imao je i Prijić svoje prilike, ali nije zabio ono što inače posprema žmirećki, no i njega je zahvatio urok koji je bačen na napadače u prvoj momčadi.
I tu dolazimo do priče o pritisku. Osječani su se opet ukočili u imperativu. Posebno se to odnosi na vezne igrače, osim Domagoja Pušića, koji je još jednom pokazao da će biti igračina. Ostali su se više ili manje ukočili, pa je bilo previše pogrešaka u predaji lopte. Iskreno, uz takve okolnosti puno su prilika i stvorili. No, nešto Kelava, a nešto neefikasnost i samopouzdanje momčadi je ozbiljno narušeno. I to sada neće biti nimalo lako popraviti. Koji god trener dođe nakon Steinbrücknera nije čudotvorac da preko noći izliječi to zlo. Možda su Osijekovi napadači posao za Davida Copperfielda, možda taj iluzionist može nešto…

VIDEO:

TEKST: Dalibor KELER  www.glas-slavonije.hr
VIDEO: www.stv.hr
FOTO: www.kohorta.net

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja