Sport / Nogomet

3. HNL Istok - pregled polusezone

3. HNL Istok - pregled polusezone

Nakon 17 jesenskih kola završeno je i natjecanje u istočnoj trećeligaškoj skupini. Đakovo, Belišće i našički NAŠK mirno plove u sredini ljestvice bliže vrhu, dok osječka Olimpija i đakovačka Croatia ulaze u proljetni dio sa podosta briga oko statusa.

NK Đakovo je očekivano zauzelo najviši plasman od svih županijskih trećeligaša,tako da će prezimiti na šestom mjestu. Posebno uvjerljivi Đakovčani su bili na domaćem terenu gdje su osvojili 23 od mogućih 27 bodova .Zanimljivo da su Đakovčanima na domaćem terenu bodove uzele ekipe iz donjeg dijela ljestvice, gradski suparnik Croatia izvukla je 0-0, dok su Križevci odigrali 1-1. Belišćani zimu dočekuju na sedmom mjestu.
Kao i Đakovčanima i većini ekipa, i Belišćanima je domaći teren bio jak adut stoga su momci iz grada papira na krilima Ratkovića i Vurdelje ostvarili osam od mogućih devet domaćih pobjeda. Samo je ludbreška Podravina odnijela bodove iz Belišća.
NAŠK se smjestio na osmo mjesto. Našičani su ove jeseni solidno odradili i na gostovanjima odakle su donijeli 10 bodova, dok su na domaćem terenu ostvarili 17 od moguća 24 boda. Zanimljivost je da je omjer pobjeda i poraza kod Našičana 8-6, no imaju negativnu gol razliku 17:19,odnosno tek jedan postignuti pogodak po utakmici, ali su zato ti pogoci dobro raspoređeni.
Jedinom osječkom gradskom trećeligašu Olimpiji ove sezone predstoji teška borba za očuvanje statusa. Donjograđani dijele 15. i 16. mjesto s preloškom Mladosti, uz iznimno slab učinak u gostima, dok na domaćem terenu imaju pet pobjeda u osam susreta, a polovicu pogodaka za Olimpiju postigao je Ivica Vuka. Olimpiji u prilog ne ide ni činjenica da će ispasti vrlo vjerojatno i jedan slavonski drugoligaš i zauzeti jedno mjesto u istočnoj skupini te tako im otežati borbu za opstanak.
Na začelju ljestvice je đakovačka Croatia koja je sakupila tek 11 bodova. Posebno zanimljivo bilo je ovo ljeto u gradu Đakovu. Zbog nedostatka financija predložena je fuzija NK Đakova i NK Croatije no nisu se uspjeli dogovoriti oko imena novog kluba, odnosno čelnici Croatije odbili su fuziju, što se na kraju ispostavilo kao loš potez za njih jer će prezimiti na posljednjem mjestu.
Što se tiče sastava treće lige za nagodinu, BSK iz Bijelog Brda uvjerljivo vodi u 4.hnl istok (Višnjevac je nakon lošijeg starta na odličnom trećem mjestu kao i Metalac na četvrtom), Mladost iz Ždralova uvjerljivo vodi u 4.hnl sjever skupina B, dok je Graničar iz Kotoribe jesenski prvak u 4.hnl sjever skupina A. Inače jesenski prvak trećeligaškog istoka je cernička Mladost, dok je prvi strijelac lige Mario Milašinović iz Lipika. Prošlosezonski prvak Lipik prezimit će na jedanaestom mjestu.

Tekst: SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!