Sport / Nogomet

FOTO i VIDEO: Poraženi, tužni, ali ponosni - Osijek bez trofeja

FOTO i VIDEO: Poraženi, tužni, ali ponosni  - Osijek bez trofeja

Osijek nije uspio doći do Rabuzinovog sunca, Lukačević je promašio trofej, a rijeka navijača vraća se tužna u Osijek.

Osijek nije uspio doći do Rabuzinovog sunca, Lukačević je promašio trofej, a rijeka navijača vraća se tužna u Osijek.

Dinamo 3:1 Osijek

 

din os495 2

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odigrao je Osijek vrlo dobru utakmicu, slobodno možemo reći ijednu od najboljih na Maksimiru u svojoj povijesti. Dinamo, iako favoriziran nije lako došao do pobjede jer je Osijek imao svoje prilike, a onu matnu zapucao je tragičar Lukačević.

U prvome poluvremenu Osijek je vrlo pametno čuvao prilaze svome golu, a Dinamo nije uspjevao probiti prilaze golu Vargića. Osijek nije bio bez šansi pred golom Kelave, a najbliži su bili Kvržić, Jugović i Ib riks. Drugo poluvrijeme bilo je znatno sadržajnije.

din os495 1

Već u 51 minuti došao je Dinamo do vodstva. Prošao je kroz sredinu osječke obrane Mateo Kovačić i sigurno pogodio za 1:0. Osijek je pokušao napasti, nošen navijačima sa juga, ali bez uspjeha. U 60-oj minuti Dinamo dolazi do povećanja vodstva preko Beqiraja i tada se čini kako će to biti klasična utakmica kada su u pitanju susreti Osijeka i Dinama.

No, tada se sve okreće jer jedan ubačaj u kazneni prostor Dinama igrač Dinama Vrsaljko skreće u Kelavinu mrežu, a Osijek kao uboden injekcijom kreće svim snagama na gol Dinama. Redali su se napadi i prilike i Osijek je apsolutno dominirao u tim trenucima. U 73-oj minuti žestoko su protestirali igrači Osijeka jer je po njihovom mišljenju bivši suigrač Vida igrao rukom u kaznenom prostoru. Sudac Bebek ostao je nijem na to.

No, na situaciju pet minuta prije kraja nije mogao šutiti kada Maglicu ruši Tonel. Odgovornost na sebe uzima Lukačević, jug strepi, a Kelava brani i gasi nade u osvajanje kupa. Potonule su nade tada, a do kraja Ibanez postiže i treći gol za pobjedu 3:1. Osječani unatoč svemu mogu ponosni napustiti Maksimir i Zagreb jer su odigrali mušku utakmicu i pokušali sve kako bi došli do trofeja.

din os495 3

kup1

VIDEO:

Niti jedna televizija nije radila izravni prijenos i jedino je kamerama GNK Dinamo bilo dupušteno snimati utakmicu.

[important title=Kohorta i publika]Snažnu i glasnu podršku su imali bijelo-plavi na Maksimiru. Nekoliko stotina navijača busevima, autima i vlakom stigli su u Zagreb i svih 90 minuta bodrili svoje ljubimce. Dokaz da su ponosni je i pljesak vlastitim igračima na kraju utakmice. Povratak u Osijek biti će dug, ali novi izazovi su vrlo brzo pred njima jer slijede europske utakmice.

Ne možemo ne spomeniti i brutalnost policije ispod maksimirskog juga nakon utakmice kada bezrazložno počinju pendrečiti navijače Osijeka. Neshvatljivo je da snage koje bi trebale osigurati red svoju nervozu ispoljavaju na navijačima koji su im uz sve probleme koji tište Hrvatsku očito ispušni ventil na kojem mogu pokazati svoje zube.[/important]

kup2

 

Tekst: T.Maltašić/SiB.hr

Foto: M.Banić, D. Matovac/SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!