Sport / Nogomet

Suvlasnik nekoliko klubova u Brazilu nudi suradnju NK Osijeku

Suvlasnik nekoliko klubova u Brazilu nudi suradnju NK Osijeku

NK Osijek nema novca za takve ekshibicije, a i u klubu smatraju da igrački kadar s kojim raspolažu apsolutno zadovoljava kriterije rezultatskih ambicija koje imaju.

 

Međutim, ima jedan čovjek koji nikada ne odustaje kada su u pitanju transferi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osječanin Mirsad Kerić, koji se bavi menadžerskim poslom, a ima kvalitetan ulaz na brazilsko tržište, uvijek je spreman iz rukava izvući neku novu ideju. Kerić je prošao Školu nogometa NK Osijek, pa otud i njegova snažna povezanost s klubom iz Gradskog vrta. Zato je svoje, nerijetko vrlo zanimljive ideje, uvijek spreman prvo prezentirati ljudima u NK-u Osijek.

Istina, one često prelaze okvire onoga što sam klub može odraditi, ali dobro je znati da postoji takav čovjek koji nudi i neke neuobičajne stvari. Najnovija ideja vezana je uz poslovnu suradnju s jednim brazilskim biznismenom koji ima nekoliko manjih klubova u Brazilu.

- Taj je čovjek tražio klub preko kojeg bi njegovi igrači stjecali iskustvo i ugled u Europi. Pitao me da mu nađem klub u njemačkoj Drugoj ligi, a ja sam mu ponudio NK Osijek. Pojasnio sam mu da se ovdje odlično radi s mladim igračima, da je tu ponikao Davor Šuker. Kad je to čuo, nije dvojio, pristao je na moj prijedlog - ispričao nam je Mirsad Kerić način na koji se rodila ta ideja.

Konkretno, suradnja bi se odvijala na način da bi taj Brazilac u Osijek dovodio igrače na probu o svom trošku, pa ako se netko osječkoj struci svidi, bio bi napravljen sljedeći korak.

- Njemu novac doista nije problem, a ima i puno igrača s kojima radi. Već sada bismo bili spremni Osijeku ponuditi jednog napadača i jednog veznjaka. Obavio sam određene razgovore u klubu, ali konačni dogovor nismo postigli - kaže Kerić.

80bcf494693ff5ecd67622864a14864a.jpg

Ništa čudno da iz te priče nije izašao “bijeli dim” jer u osječkom prvoligašu ne postoje tijela koja bi mogla donijeti takvu odluku. U ovom trenutku svima u NK-u Osijek je na pameti konsolidacija kluba, pa će tek onda ramišljati o ponudama takvog tipa.

- Kerićev prijedlog je doista vrlo zanimljiv. Posebno jer mi ne bismo imali nikakvog troška prilikom provjeravanja tih igrača, ali u ovom trenutku, zbog cjelokupne situacije u klubu, nismo mogli dati konkretan odgovor na tu ponudu. Ostavili smo vrata suradnje otvorenim, pa danas-sutra kada klub dobije nove čelne ljude, razgovori se mogu obnoviti - kaže Miroslav Žitnjak, sportski direktor NK Osijek.

Osim tog problema, koji koči dosta aktivnosti u osječkom prvoligašu postoji i priča da je klupska struka procijenila da u ovom trenutku nije nužno previše “čačkati” po igračkom kadru.

[span class=attention]Kerić: NK Osijek je rasadnik talenata i šeici to znaju[/span]

- Smatramo da imamo dobru momčad i ono što nam je najnužnije to je dobra atmosfera jer nas očekuje izazovna polusezona. Zato nam sad dovođenje prinova nije prioritet - tvrdi Žitnjak.

To je jednostavno shvatiti. U trenutku kada joj se duguje pet plaća, svlačionica nikada ne reagira baš najbolje ako se dovode novi igrači, a to je posebno izraženo ako su stranci. U biti je to u fair. Prvo treba podmiriti aktualna dugovanja prema onima koji su gradili ovaj rezultat, a tek onda razmišljati o eventualnoj nadogradnji.

[blockquote]TRENINZI I U DVORANI, MILIČEVIĆ NA TERAPIJAMA
Studen i zaleđena igrališta natjerali su Vladu Bilića da za svoje igrače potraži “toplije krajeve”. Neće Osječani opet napustiti svoj grad, ako ste na to pomislili, već treninge odrađuju i u dvorani.
- Ujutro je nemoguće trenirati vani, pa radimo u dvorani, a na terene izlazimo u ranim poslijepodnevnim satima kada minusi malo popuste - kaže Bilić.
Što se ozlijeđenih tiče, kapetan Ivo Smoje trenira normalno, i to je odlična vijest, dok Ivan Miličević odlazi na terapije i kako stvari stoje, on neće biti na raspolaganju na startu proljetnog dijela sezone.

KARDUM SE UPOZNAJE S NOVOM SREDINOM
Dojučerašnji Osijekov prvi vratar Ivan Kardum polako se asimilira u novu sredinu. Bečka Austrija odigrala je prijateljsku utakmicu, ali Kardum još nije zabilježio svoj debi. U bečkom klubu nisu ga željeli odmah opteretiti jer je došao neposredno prije početka utakmice, a iza Ivana je bilo sedmosatno putovanje do gravnog austrijskog grada.[/blockquote]

Dalibor KELER (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!