Sport / Nogomet

Bijelo-plavi bi mogli ostati bez cijele momčadi!

Bijelo-plavi bi mogli ostati bez cijele momčadi!

U Gradskom vrtu žive europski san, ali u pozadini te blještave fasade milijun je problema. Klub još nema novo čelništvo, a samim time rješavanje ozbiljnih kadrovskih pitanja “u stanju je mirovanja”.

Ovog proljeća oko pitanja igračkog kadra neće se mijenjati gotovo ništa, ali s obzirom na neke činjenice, na ljeto bi moglo biti pakleno ako se na vrijeme ne krene u akciju. Naime, čak devetorici igrača koji su bili na pripremama u Međugorju ugovori vrijede još samo pola godine i doista postoji ozbiljna opasnost od osipanja igračkog kadra osječkog prvoligaša.

Na taj se problem može gledati i ovako: u slučaju da Osijek i ostvari plasman u Europu, bit će to labuđi pjev ako ne bude u stanju zadržati svoje najbolje igrače. U prijevodu, Europu nije dovoljno samo izboriti, već u tim nastupima valja i pristojno izgledati, proći pretkolo-dva u najmanju ruku. I nije to jedini razlog.

Ozbiljno pristupiti problemu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Treba imati na pameti da će se naša liga ozbiljno “rezati” u sljedećim sezonama, a za ligu 12 ili 10 treba imati snažnu momčad, koja će biti sposobna plivati u tim surovim vodama.

- Svjesni smo opasnosti koja nam prijeti s istekom brojnih ugovora naših prvotimaca. Međutim, ne sjedimo mi prekriženih ruku s tim u vezi. Razgovarali smo sa svim igračima, dali im do znanja da se na njih računa, ali dok klub ne dobije novo vodstvo, dalje od toga jednostavno ne možemo ići. Ipak, vjerujem da će većina igrača ostati u NK-u Osijek i nakon završetka ove sezone, točnije, da će se ta otvorena pitanja početi rješavati vrlo brzo - kaže Miroslav Žitnjak, sportski direktor NK Osijek.

Iako će mnogi reći “bit će to u redu”, tom se problemu nikako ne smije olako pristupiti. Igrači su već pomalo umorni od silnih dugovanja prema njima i uvjereni smo da nitko od njih nije, bar u ovom trenutku, baš lud za produživanjem ugovora. To bi im, zapravo, značilo samo novi korak u neizvjesnosti života u Gradskom vrtu, a “papiri” su čisti. Apsolutno ih treba razumjeti. Dakle, sređivanje ukupnog stanja (ako se dogodi, nap.a.) u klubu i oko njega trebalo bi biti najjači argumet u pregovorima oko novih ugovora.

d8b93a132b025638a3f9cdb0a1b511af.jpg

Prioritet su Babić i Ljubojević

Najvažnije je pitanje postoji li mogućnost da se u Gradskom vrtu zadrže iskusni Marko Babić i Goran Ljubojević. Njih dvojica su jesenas, što pogocima, što asistencijama, potpisali 13 od 24 Osijekova pogotka (Ljubojević je i prvi klupski strijelac, nap.a.). Taj podatak govori dovoljno sam za sebe, a Babić bi vrlo vjerojatno bio i prvi asistent HNL-a da su njegovi suigrači pozabijali bar dio onoga što im je priređivao.

- Ljubojević ima takav ugovor koji mu pruža mogućnost odlaska u svakom trenutku ako se uplati određena odšteta. Ipak, vjerujem da ćemo naći načina da ga zadržimo. Što se Marka tiče, on je iskazao jasnu želju da i dalje ostane u klubu i ako financijske okolnosti budu stabilnije, mislim da s njim neće biti problema oko produživanja vjernosti - kaže Žitnjak pa dodaje:

- Jasno, ne završava naš posao samo s njima dvojicom, tu je još nekoliko prvotimaca koje bismo svakako željeli zadržati. Mi smo svoje obavili, sad nam ostaje pričekati rasplet organizacijskog preslagivanja kluba. Kada se to dogodi novi će čelnici, vjerujem, moći krenuti u realizaciju naših pregovora - zaključuje Žitnjak.

Iz razgovora s nekim od tih igrača saznali smo da ni oni ne bi imali ništa protiv ostanka, samo da se financijsko stanje normalizira.

[blockquote]9 igrača koji su u kadru prve momčadi, a u ljeto im istječu ugovori: Marko Babić, Goran Ljubojević, Srđan Vidaković, Josip Lukačević, Dino Gavrić, Josip Barišić, Hrvoje Bubalo, Ivan Vargić i Ivan Aleksić.
Babić je iskazao želju da i dalje ostane u klubu, pa mislim da s njim neće biti problema oko produživanja vjernosti, kaže Žitnjak.[/blockquote]

[important title=Dosadašnji rezultati u pripremnim utakmicama]Osijek - Olimpija 4:0 izvještaj
Osijek - Zrinjski 5:3 izvještaj
Osijek - Široki Brijeg 0:1 izvještaj
Osijek II - Željezničar II 3:1 izvještaj
Osijek - Željezničar 3:1 izvještaj[/important]

Dalibor KELER (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!